Tapamme toimia

Seuraavat asiat ovat meille tärkeitä ja muodostavat pohjan laadukkaalle toiminnallemme.

Laskutuskäytäntö

Tehostaaksemme ja nopeuttaaksemme laskujenne käsittelyä, pyydämme ystävällisesti lähettämään kaikki laskunne ensisijaisesti verkkolaskuina. 

Asiakasyhteistyö

Asiakasyhteistyön merkitys on Unirestalle ensiarvoisen tärkeä. Välineenä siinä ovat ruokailutoimikunta, asiakaspalautteet sekä puolivuosittain tehtävät asiakastyytyväisyystutkimukset. Palautteet ohjaavat Unirestan toimintaa entistä asiakasläheisempään suuntaan.

Ruokalistasuunnittelu

Unirestan ruokalistat suunnitellaan asiakaslähtöisesti. Asiakaspalaute ohjaa ruokalistasuunnitteluryhmän toimintaa. Ruokalistasuunnitteluryhmään kuuluvat tuotekehityspäällikkö, ravintolapäälliköt sekä työtekijöitä eri toimipisteistä. Ruokalista vaihtuu kolme kertaa vuodessa, tarvittaessa useamminkin. Kevään, kesän ja syksyn ruokalistoilta löytyy sesonkien mukaisia makuja ja raaka-aineita.

Järjestämme säännöllisesti erilaisia teemaviikkoja ja huomioimme erilaiset juhlapyhät. Kaikki uudet reseptit koemaistetaan ja dokumentoidaan ennen tarjoamista asiakkaalle. Unirestan tuotteet ovat vähälaktoosisia. Valmistamme tarvittavat erikoisruokavaliot, jotka merkitään ruokalistoihin yleisesti käytetyillä kirjainlyhenteillä.

Paikallisuus

Valitsemme tavarantoimittajat huolella ja testaamme tuotteet ennen valintaa. Käytämme pitkälle kotimaisia ja lähialueen raaka-aineita. Perunat, vihannekset, kasvikset, sienet ja marjat hankitaan paikallisilta tuoretavaratoimittajilta, joilla on sopimusviljelijöitä lähialueella. Myös leipomotuotteet tulevat lähialueelta. Paikallisia tavarantoimittajiamme ovat mm. Tervakankaan Peruna Oy, Hätälä Oy sekä Kuivaksen Leipomo.

Omavalmistusaste

Unirestan ruoan omavalmistusaste on korkea, vähintään 95 prosenttia. Terveellinen, maukas ja ravitseva ruoka on meille kunnia-asia, kulinaristisia nautintoja unohtamatta. Omassa keittiössä valmistuvat mm. kasvispihvit, porkkanaohukaiset, maksalaatikko ja muut herkut lukuun ottamatta mureketuotteita. Toimintaamme ohjaa vakioitu reseptiikka sekä ammattitaitonen henkilökunta.

Oman keittiön tuotteet

Valmistamme salaatit, salaatinkastikkeet, Take away -tuotteet sekä maustelevitteet omassa keittiössä. Leivomme päivittäin ruokaleipää, sämpylöitä ja kahvileipää. Tuotteet merkitään Oman keittiön tuote -merkillä.

Laadun varmistaminen

Uniresta Oy:n laadun varmistus perustuu Unirestan omaan laatusuunnitelmaan, joka tehdään ravintolakohtaisesti. Laadun tarkkailua tehdään säännöllisesti ja tulokset dokumentoidaan ja raportoidaan johdolle. Tulosten pohjalta mietitään tarvittavat kehitystoimenpiteet.

Unirestan ravintolatoiminnan laatujärjestelmälle on myönnetty ISO9001:2008 mukainen sertifikaatti. Ruoan turvallisuuden takaamiseksi Unirestan ravintoloissa noudatetaan lakisääteistä omavalvontaohjelmaa. Unirestan ravintoloiden koko henkilökunnalla on hygieniapassi, joka vaaditaan myös lomittajilta ja harjoittelijoilta.

Unirestalla käytettävät kalat

Unirestalla käytetään pääosin WWF:n suosimia kalalajeja, kuten seitä ja turskaa (Pohjois-Atlantilta pyydettyä). Lohi on kasvatettua, ei Itämeren lohta. Lisäksi käytämme kotimaisia sisävesikaloja. Kalastustapaa ei voida varmuudella tietää,  mutta yleensä WWF:n suosimat kalat ovat pyydetty kestävillä kalastusmenetelmillä. Tonnikala, jota me käytämme, on merkitty dolphin-safe -merkillä ja pyydetty Tyyneltämereltä kestävillä kalastusmenetelmillä.

Kalaeineksissä on myös käytetty WWF-suosimia kalalajeja, pääosin seitiä, ja ne on merkitty MSC (Marine Stewardship Council) - sertifikaatti merkinnällä (tuote ei ole ylikalastettujen lajien joukossa eikä vahingoita meren ekosysteemiä ). Silakat, joita silakkapihveissämme on käytetty, ovat kokoluokaltaan pieniä 12-15cm:n mittaisia silakoita,  joiden dioksiiniarvot ovat pieniä. Lisäksi silakka kuuluu WWF:n suosituskaloihin ja ne ovat pyydetty pääosin Selkämereltä, jossa silakkakanta on vahva ja pyyntiä ei ole tarpeen rajoittaa .

WWF-kalaopas löytyy oheisesta linkistä http://wwf.fi/kalaopas/ 

Unirestan henkilöstö

Unirestan henkilöstö on ammattitaitoista ja heillä kaikilla on alan koulutus ja työkokemusta. Kolmella ravintolahenkilöstöömme kuuluvalla on La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs eli Paistinkääntäjien veljeskunnan käädyt tunnustuksena huippuosaamisestaan sekä gastronomiaan syvällisestä perehtymisestään.

Unirestassa panostetaan vuosittain ammatillisen osaamisen kehittämiseen, mikä on näkynyt liikevaihtomme kasvamisena ja palvelutasomme parantumisena sekä hyvänä asiakastyytyväisyytenä. Koulutamme henkilökuntaa suunnitelmallisesti vuosittain. 

Uniresta Oy tukee henkilökunnan jaksamista ja hyvinvointia liikunta- ja kulttuuriseteleillä ja järjestämällä virkistyspäiviä ja erilaisia tilaisuuksia. Teemme vuosittain henkilöstötyytyväisyyskyselyn. Tuloksien pohjalta kehitetään Unirestan toimintaa ja pureudutaan epäkohtiin. Työtyytyväisyys on Uniresta Oy:ssä tutkitusti korkealla tasolla.