Yrttimakumatkoja Unirestan ravintoloissa

24.02.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Tällä viikolla 24.-28.2.2014 vietetään Unirestan ravintoloissa yrttiviikkoa. Teemaviikon ideana on nostaa esille mausteyrttien monipuolisuutta ja kannustaa ihmisiä kokeilemaan eri makuja. Yrteillä on helppo luoda vaihtelua päivittäiseen makumaailmaan ja hyvin maustettu ruoka kaipaa myös vähemmän suolaa. Ruuanvalmistuksessa yrttejä voi käyttää kastikkeiden, keittojen, pataruokien ja salaatinkastikkeiden mausteeksi sekä antamaan väriä esimerkiksi jälkiruokiin. Usein vain mielikuvitus on rajana! Yrttikasvit ovat maukkaimmillaan juuri tuoreena, suoraan ruukusta leikattuina.

Itse tuunasin lounaalla Juliniassa kalakeiton timjamilla ja salvialla, sillä ne olivat pöydästä löytyvän infoläpyskän mukaan kalalle sopivia. Voin rehellisesti sanoa, että lounaskokemuksen pisteet vähintään kaksinkertaistuivat yrttien ansiosta! Harmahtava peruskeitto muuttui houkuttelevamman näköiseksi ja makujen vivahteet täydensivät keiton omia mausteita. Sama ihme toistui myöhemmin iltapäivällä kaali-linssikeiton kanssa. Muidenkin yrttitarhaa harventavien suusta kuului, että olisipa näitä saatavilla aina!

Teema viikolla normaaliin ruokalistaa ei siis tule muutoksia vaan jokaisessa ravintolassa on ruukuittain tuoreita yrttejä, mistä oman annoksen voi käydä maustamassa mieluisekseen. Näin on helpompi hahmottaa, miltä mikin yrtti maistuu. Saatavilla on thaibasilikaa, rakuunaa, persiljaa, timjamia, minttua ja salviaa. Yrttipöydän lisäksi leipäpöydässä on yrttilevite. Kahvilan puolella on tarjolla vihersmoothieta ja yrttiteetä.

Voit käydä Facebookissa äänestämässä suosikkiyrttiäsi ja osallistua samalla yrttikorin arvontaan!

Lisää tietoa yrteistä ja niiden käytöstä puhtaastikotimainen.fi/.

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.