Viikonlopun herkut Perjantaitorilta

20.11.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Perjantai on yksi viikon parhaista päivistä ja lähestyvän viikonlopun fiilistä ei voita mikään. Työntäyteisen viikon jälkeen on usein mukava vaihtaa vapaalle, nähdä ystäviä ja rentoutua herkkujen kera. Viime perjantaina pistäydyin yliopiston Aulakahviossa Perjantaitorilla hankkimassa pientä purtavaa viikonlopun varalle.

Perjantaitori järjestetään joka perjantaiaamu ja tuotteet tulevat tuoreeltaan Aularavintolan leipomosta. Valikoima vaihtelee viikoittain, mutta yleensä tarjolla on makeita piirakoita, kääretorttuja, pullaa ja munkkeja ja kakkuja. Kyseisellä viikolla suolaista puolta edustivat tuoreet sämpylät, mutta myös suolaiset piirakat voisivat olla varteenotettava vaihtoehto kahvipöytään makean vastapainoksi. Huomasin, että tuotteissa ei ollut missään näkyvillä ainesosaluetteloita, mikä kuulosti vaikuttavan ainakin joidenkin allergisten asiakkaiden ostopäätökseen.

Olin paikalla hieman ennen kymmentä ja kauppa alkoi äkkiä käydä niin sutjakkaasti, että saadakseni haluamani tuotteet, täytyi pitää lähestulkoon puoliaan! Kuulosti siltä, että useat asiakkaat käyvät Perjantaitorilla joka viikko. Päädyin valitsemaan kahvipöytään omenahyveen ja suklaapiirakan. Lisäksi nappasi mukaan vielä pari sämpylää viikonlopun kiireettömiä aamiaishetkiä ajatellen.

Valintani osuivat erittäin kohdalleen, sillä omenahyve oli rehellisesti sanoen parasta koskaan syömääni. Yllätyin todella positiivisesti, sillä en ole aiemmin pitänyt kyseisestä leivonnaisesta, ja nytkin ostin sen osaksi kauniin ulkomuotonsa vuoksi. Kyllä kannatti! Mokkapalat olivat myös oikein maukkaita ja suklaata ei oltu säästelty. Sämpyläpussin päälle laitoin yöksi muovipussin, joten ne säilyivät tuoreena yön yli ja toivat ripauksen ylellisyyttä lauantaiaamuun.

Täytynee käydä ensi perjantainakin vilkaisemassa, mitä kaikkea Perjantaitorilla tällä kertaa on tarjolla…

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.