Unirestan ravintolatoiminnan kilpailutus

17.11.2015  |  Kirjoittaja: Siina Hietajärvi

Poikkeuksellisen lämmin marraskuu hellii meitä kaikkia tänä syksynä. Marraskuu on myös meillä Unirestalla jännittävää aikaa, sillä alkukuusta Uniresta on jättänyt tarjouksensa Yliopiston kilpailuttaessa ravintolatoimintansa.

Kilpailutus koskee erityisesti opiskelijoille tuttuja Linnanmaan ravintoloita: Snellmaniaa, Juliniaa, Aulaa, Discusta ja Dataniaa. Viime vuonna kilpailutetut ja sen voittaneet Medisiina ja Kastari eivät ole mukana tällä erää. Edellä mainitut tämän syksyn kilpailutuksen piiriin kuuluvat ravintolat ovat saaneet uudet, tarkkaan harkitut ehdotelmat, jotka ovat lähteneet arvioitavaksi marraskuun alusta. Uutena konseptina mukana on myös mukaan Tellus take-away kahvila joka tulisi olemaan osa uutta yhteisötilaa entisen kirjaston tiloissa.

Kilpailutuksessa kriteereinä tänä vuonna ovat hinnan lisäksi mm. ruoan ympäristöystävällisyys, investoinnit ja toiminnan kehittäminen. Uusien konseptien kehittämisessä on mietitty niin Yliopiston, Unirestan kuin opiskelijoiden tarpeita. Pienen ja paikallisen Unirestan lisäksi kilpailutuksessa on ollut mukana muitakin ravintola-alan yrityksiä, jopa todella isoja kansainvälisiä toimijoitakin kuten Sodexo, ISS ja Fazer Amica. Kilpailutuksen tulos selviää jo vuoden 2015 puolella jolloin uusien konseptien aloitus on jo vuonna 2016.

Unirestalle tämä on tärkeä asia, sillä yli puolet ravintolatoiminnasta on Linnamaan kampuksella. Uniresta korosti kilpailutukseen lähtevillä konsepteilla erityisesti paikallisuutta sekä Yliopiston omia vahvuuksia (historia ja nykyisyys). Kilpailutukseen kuuluvien konseptien kehittämisessä on huomioitu myös opiskelijoiden palautteita ja jatkossakin palautetta antamalla opiskelija voi edelleen vaikuttaa Unirestan toimintaan.

Unirestalla eletään siis jännittäviä aikoja ja kilpailutuksen tulosta odotetaan kuumeisesti. Kilpakumppanit ovat varmasti panostaneet omiin tarjouksiinsa, mutta myös Unirestalla panostettiin tarjouksen tekemiseen. Toivomme tulevaisuudelta parasta, ja että saamme jatkaa yli 50-vuotista historiaa oululaisessa opiskelijaruokailussa.

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.