Unirestan leipomossa ei leivota "huoltoasemapullaa"

26.03.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Sämpyläntuoksuinen tervehdys Unirestan omasta leipomosta! Olen herännyt tänään ”super-aikaisin” tapaamaan Unirestan leipuria Mirjamia ja tutustumaan leipomotuotteiden valmistukseen. Mirjamin leipomossa on jo täysi tohina ja vilske päällä. Aulakahvion vitriinit pursuavat tämän vuorokauden puolella valmistettuja tuoreita leivonnaisia. Nopeasti käy ilmi, että Mirjamin työpäivä on alkanut tänään klo 3:30! Hän on se henkilö, joka saapuu aamuisin yliopistolle ensimmäisenä. Päätän pitää suuni supussa omasta ”aikaisesta” heräämisestäni ja piilotan haukotukset.

Mirjami valmistaa Aulakahvion vieressä sijaitsevassa leipomossa päivittäin kaikki Unirestan kahviloissa ja tilauskahvituksissa tarjottavat makeat ja suolaiset leivonnaiset sekä suuren osan lounaalla tarjottavista sämpylöistä. Kaikki leivotaan alusta asti käsin eikä joukossa ole pakastettuja puolivalmisteita eli huoltoasemapullia, mistä Mirjami on selvästi ylpeä. Tämä on osa Unirestan tavoitetta pitää yllä mahdollisimman suuri omavalmistusaste (lue aiempi postaus oman keittiön tuotteista).

Sämpylöitä leipomossa valmistuu päivittäin noin 1000 kpl ja lisäksi Juliniassa leivotaan sämpylät ravintolan omiin tarpeisiin. Kahvilassa on tänään tarjolla mm. rahkapiirakkaa, kinuski- ja sokerimunkkeja, kuivakakkua sekä ensimmäistä kertaa tarjolla oleva Sacher-leivos. Leivoksen idean Mirjami poimi lomamatkaltaan Itävallasta ja nyt se on löytänyt tiensä Aulakahvion vitriiniin. Täytteenä on oikeaoppisesti aprikoosihilloa ja aitoa rommia. Paikalta on mahdotonta poistua maistamatta Sacher-kakkua aamukahvin painikkeeksi. Suklaata on paksulti ja kakku ihanan mehevää. Taivaallista!

Leipomon tuotteita on saatavana kotipaketissa viikoittain Aulakahvion Perjantaitorilla. Sinne kannattaa suunnata ajoissa, sillä parhaat viedään heti päältä!

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.