Unirestalla vaalitaan oman keittiön tuotteita

12.03.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Tiistaisena aamuna Juliniassa on pannu kuumana jo aamuvarhaisesta kun Mirja ja Make työstävät 1000 kpl kasvispihvisatsia. Oman keittiön pihvien paistamiseen tulee varata aikaa useita tunteja ja valmistus saatetaan aloittaa jo edellisenä päivänä.

Ravintoloiden ryhmäpäällikkö Henna Antila kertoo omavalmistusasteen olevan pitkällä aikavälillä jopa 90 %! Omavalmistustuotteet ovat ruokalistojen suunnittelun punainen lanka ja niiden kehityksestä vastaa Unirestan tuotekehityspäällikkö Jarmo Väänänen. Oman keittiön tuotteiden valmistaminen on yksi Unirestan laadunvarmistuksen tunnusmerkkejä. Hennan mukaan tavoite on säilyttää omien tuotteiden määrä mahdollisimman suurena myös jatkossa, vaikka sillä onkin vaikutusta kustannuksiin.

Tällä hetkellä Unirestan keittiöissä valmistetaan itse alusta loppuun saakka kaikki kasvispihvit ja – ohukaiset, jauhemaksa- ja lohimurekepihvit sekä maksalaatikko. Näiden tuotteiden kohdalla lounaslistassa lukee ”oman keittiön tuote”. Toki monet muutkin ruuat, kuten kastikkeet, keitot jne valmistetaan omassa keittiössä. Hennan sanoo, että esille on haluttu nostaa erityisesti sellaisia tuotteita, jotka muuten saattaisi helposti olettaa eineksiksi. Erityismaininnan Henna antaa perunamuusille, joka on aina itse lähitilan perunoista valmistettua. Sitä Juliniassa valmistui tänäkin aamuna kattilakaupalla.

Ruokalajien valikoitumista omavalmistustuotteiksi määrittää eri ruokalajien menekki ja keittiöiden valmistuskapasiteetti. Yksittäisistä ruuista esimerkiksi lihapullia ja jauhelihapihvejä tarjoillaan niin suuria määriä, että niiden valmistaminen omassa keittiössä olisi täysin mahdotonta. Lihapullien kylkeen tarjoiltava kastike taas vastaavasti on oman keittiön tuote.

Lounaslinjaston ulkopuolelta löytyy Unirestan omilla resepteillä tehtynä mm. salaatinkastikkeet, tuorelevitteet sekä uutuutena vegaaninen levite hummus. Take-away pisteiden tuotteista smoothiet, salaatit ja ruoka-annokset ovat oman keittiön valmistamia.

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.