Toukokuun unirestalainen - Fani Snellmaniasta

02.05.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Tällä hetkellä Snellmaniassa työskentelevä Fani, oikealta nimeltään Nguyen Thi Phan, on työskennellyt 6 vuoden aikana seitsemässä eri Unirestan toimipisteessä. Hänen varsinainen "kotipaikkansa" on Aularavintola, mutta nyt Fani on lainassa Snellmaniassa. Fani kertoo pitävänsä eri ravintoloissa työskentelystä ja pyrkivänsä aina sopeutumaan kunkin paikan tavoille. Hänen mielestään kaikki työtehtävät ja ammatit ovat yhtä tärkeinä. Pienen mietinnän jälkeen Fani nimeää erityisen mielenkiintoisiksi tehtäviksi juhlapalvelun kautta tulevat keikkahommat. Ohessa on kuva Fanista tarjoilemassa Oulu Gaalan illallisella viime keväänä.

Fani on kotoisin Vietnamista ja asunut Suomessa vuodesta 1993 lähtien. Fani kokeekin olonsa erittäin kodikkaaksi yliopiston kansainvälisessä ympäristössä. Joskus hän on jopa päässyt yllättämään vietnamilaisen asiakkaan tarjoamalla palvelua asiakkaan äidinkielellä. Fani on ollut osaltaan myös suunnittelemassa Unirestan suosittua Asian Cuisine viikkoa.

Perhe ja kouluikäiset lapset ovat suuressa roolissa Fanin elämässä vaikuttaen aina ammatinvalintaan asti. Fani päätyi ravintola-alalle, sillä hän ajatteli sen olevan sovitettavissa parhaiten perhe-elämään. Fanin työaika on päivittäin klo 7-14:30, joten hän ehtii hyvin viettää aikaansa lastensa kanssa. Fani haluaa panostaa aitoon läsnäoloon perheensä keskellä.

Kotonaan Fani kokkaa lähes yksinomaan vietnamilaista ruokaa. Suurimmat erot suomalaiseen ruokaan verrattuna liittyvät maitotuotteiden ja mausteiden käyttöön. Fani vinkkaakin, että vietnamilainen ruoka sopii useaan tällä hetkellä vallitsevaan ruokatrendiin, sillä vietnamilainen keittiö suosii tuoreita raaka-aineita ja niiden kokonaisvaltaista hyödyntämistä. Suurin osa ruokalajeista on myös maidottomia ja gluteenittomia.

Reseptiksi Fani suosittelee kevätkääryleitä, joiden ohje on helposti löydettävissä netissä ja Youtubesta löytyy käytännön valmistusohjeet. Filotaikinaa voi löytää esimerkiksi Fanin siskon pitämästä aasialaisten elintarvikkeiden puodista Kauppahallista, missä Fanikin käy ostoksilla.

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.