Tekeekö kahvisi hyvää?

15.10.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Kuluvalla viikolla vietetään Oulun yliopiston ylioppilaskunnan organisoimaa Kehitysyhteistyöviikkoa (#kehyviikko). Teeman merkeissä esille on nostettu myös Reilu kauppa, jonka kautta jokainen voi arkipäivän askareissaan olla mukana tekemässä hyvää. Uniresta oli mukana tiistaina järjestetyssä kahvin maistatuksessa sponssaamassa Reilun kaupan kahvit OYY:n ständille. Paikanpäällä Reilun kaupan ajatusta ja toimintaa oli esittelemässä OYY:n Kehitysyhteistyöviikon koordinaattori Kaisa Vainio.

Kaisan mukaan syy hankkia Reilun kaupan tuotteita on puhdas omatunto ja se, että kahvinautinto voi olla kokonaisvaltainen, kun tietää, että myös kahvintuotannon taustat ovat kunnossa. Reilun kaupan tuotteissa on normaalin tuottajahinnan lisäksi Reilun kaupan lisä, joka käytetään sosiaalisen kehityksen tukemiseen tuottajamaissa. Reilun kaupan ketju on tarkkaan valvottua, mikä vaikuttaa positiivisesti myös laatuun.

Itselläni herää kysymys, kumpi sitten on parempi valinta; luomu vaiko Reilun kaupan tuote? Käy ilmi, että nämä eivät ole automaattisesti toisensa poissulkevia vaihtoehtoja. Pelkästään kahvista Suomessa on saatavilla noin 200 Reilun kaupan kahvilaatua, joista osa on luomulaatuisia. Muita yleisiä Reilun kaupan tuotteita ovat perinteiset siirtomaa-ajan hyödykkeet, kuten tee, kaakao ja sokeri. Lisäksi on saataville Reilun kaupan puuvillasta valmistettuja vaatteita ja onpa kehitteillä ensimmäinen Fairphone-älypuhelinkin.

Unirestan Aulakahviossa on normaalisti joka päivä tarjolla Reilun kaupan kahvia ja Kehitysyhteistyöviikon ajaksi myös hedelmät on vaihdettu Reilun kaupan tuotteisiin. Reilun kaupan tuotteet ovat kahviloissa saman hintaisia kuin vastaavat ei-Reilun kaupan tuotteet.

https://www.facebook.com/OYYkehyviikko

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.