Tammikuun unirestalainen - Julinian kokki Arto

02.01.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Kokki Arto Junka työskentelee Julinian keskuskeittiöllä ja on yksi niistä henkilöistä, joka vastuulla on noin 2000 päivittäistä lounasannosta. Unirestalla Arto on työskennellyt vuodesta 2009, jolloin hän aloitti uransa Vanillassa. Uran alku oli Artolle poikkeuksellista ja jännittävää aikaa, sillä hän oli perustamassa ravintola Preludia Madetojan salilla. Yhä elävänä muistissa ovat hetket, kun kaikkien ravintolan perustamiseen liittyvien tehtävien perustavanlaatuisuus ja laajuus alkoi konkretisoitua. Pelkästään astioita tilattiin Lähi-idästä roppakaupalla.

Preludissa Arto työskenteli neljä vuotta ja siirtyi kokiksi Juliniaan tänä syksynä. Kolmen vuoden aikana Arto on ehtinyt työskennellä jo kolmessa eri ravintolassa, minkä hän näkee pienen yrityksen etuna. Työkavereiden tunteminen myös oman toimipaikan ulkopuolella madaltaa kynnystä yhteistyön tekemiseen ja neuvojen kysymiseen soittamalla, vaikka kesken työpäivän. Jatkuva tiedonhankinta on välttämätön osa työtä, sillä Unirestalla on Arton mukaan tavallista valveutuneempia asiakkaita.

Arton aikaisempi työhistoria painottuu ravintolamaailmaan ja Etelä-Suomeen. Ouluun hän löysi tiensä vuonna 2007 ja on kotiutunut ilmeisen hyvin, sillä nykyään myös rössypotut maistuvat miehelle. Tämä lienee jokaisen muualta Ouluun muuttavan ruoka-alan ammattilaisen tulikoe. Kotikeittiössä Arto valmistaa helppoa perusruokaa, josta saa nopeasti satsit kasaan koko perheelle. Illallisvieraille tarjottavaksi Arto suosii yön yli haudutettuja pataruokia. Haudutusnesteeksi hän suosittelee Porter-olutta. Pataruuat ovat hyvä valinta, sillä valmistelut voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja aikaa myös seurustelulle itse vieraiden kanssa. Lisukkeeksi käy esimerkiksi ruusukaali tai säräjuurekset.

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.