Syyskuun unirestalainen - ravintolapäällikkö Minna

01.09.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Ravintolapäällikkö Minna Gehörille tulee syyskuun alussa täyteen tasan neljä vuotta unirestalaisena. Samaan aikaan hänellä on syytä juhlia myös toista ammatillista merkkitapahtumaan, sillä elokuussa hänelle myönnettiin ravintola-alan ammattilaisten arvostetut Rôtisseur-käädyt. Käätyjen saamisen ehtona on vankka ammattitaito ja vuosien työkokemus.

Ennen Unirestalle tuloaan Minna työskenteli pitkään Oulun Uudella seurahuoneella ja sitä ennen myös Irlannissa. Ulkomailta kotiin tuomisina oli sujuva englannintaito, joka on ensiarvoisen tärkeää yliopiston päärakennuksessa kansainvälisessä ympäristössä työskentelevälle Minnalle. Minnan asemapaikkana toimii Kastari, mutta hän on yhdessä 10 alaisensa kanssa vastuussa myös Datanian ja Discuksen toiminnasta, joissa käy päivittäin yhteensä noin 1300 ruokailijaa.

Joka syksyiset yliopiston avajaiset ovat yksi suurimpia Minnan vastuulla olevia tapahtumia, jonka suunnittelu aloitetaan jo hyvissä ajoin ennen kesälomia. Myös kaikki muut Oulun yliopiston juhlat, seminaarit ja rehtorin tilaisuudet ovat Minnan ”käsialaa”. Viime vuonna pidetty tohtoripromootio ja siellä 500 vieraalle pöytiin tarjoiltu illallinen lukeutuu Minnan uran huippuhetkiin.

Minnan perheessä ravintola-alan ammattitaitoa on suotu myös puolisolle, joka toimii alalla yrittäjänä. Yrittäjäperheen arjessa kotoisat kokkailut ovatkin yleensä hyvin arkisia, mutta ehdittäessä herkutellaan hyvällä ruualla. Vuosittainen perinne ovat Gehörien blini-iltamat, joissa kokoonnutaan herkuttelemaan itse salaisella reseptillä valmistettuja blinejä tykötarpeineen. Blinit paistetaan oikealla blinipannulla ja paistamiseen käytetään RUNSAASTI kirkastettua voita. Siitä eivät pidot parane!

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.