Ruokalistat uudistettu vuodelle 2014

13.01.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Uusi vuosi 2014 tuo tullessaan uudistuksen Unirestan lounaslistoihin. Vuoden alusta on otettu käyttöön uusi 8 vko kiertävä ruokalista, aiemman 6 vko kierron sijaan. Uudistus saattaa äkkiseltään kuulostaa siltä, että jatkossa vaihtelevuutta on vähemmän, mutta esimerkiksi teema-viikkoja, kuten suuren suosion saavuttanut Asian Cuisine, on tarkoitus järjestää useammin. Asiakastoiveiden perusteella on listalle palautettu suosittuja ruokia, kuten chorizo-pyörykkäpannu ja chilimajoneesi. Asiakaspalautetta kannattaa siis antaa ahkerasti myös jatkossa nyt uuden listan ilmestyttyä!

Ruokalistojen suunnittelusta vastaa Unirestan tuotekehityspäällikkö Jarmo Väänänen (kuvassa) sekä ravintoloiden ryhmäpäällikkö Henna Antila ja suurimman valmistuskeittiön Julinian ravintolapäällikkö Tuula Termonen ja pääkokki Veli Ojuva. Yhden päivän menun suunnittelu sisältää pääruokavaihtoehtojen, erikoisruokavalioiden, salaattien, leipien ja levitteiden kokonaisuuden suunnittelun.

Monivaiheinen suunnitteluprosessi käsittää yhteistyökumppaneiden valikoimien kartoittamista, kestosuosikki ruokien (esim. Jauhelihamakaronilaatikko, uunimakkara ja hernekeitto) ja asiakaspalautteen huomioimisen, laitekapasiteetin, ravintoarvojen ja budjetin laskemista sekä lopuksi oikolukua ja kokkien kommentointia toteuttamiskelpoisuudesta. Tärkeää on, että KELAn määrittelemä hinta ja ravitsevuus kohtaavat ja että listasta löytyy sopivasti vaihtelua.

Uusien ruokalistojen suunnitteluun kuuluu myös uusien reseptien laatimista ja tuotekehitystä Juliniassa, mistä vastaa Jarmo. Tällä hetkellä kehityksen alla ovat salaatinkastikkeet ja levitteet. Ajan hermolla pysymiseksi tavarantoimittajien uutuuksia testataan ja arvioidaan kaiken aikaa. Menun muokkaus pysyy käynnissä läpi vuoden ja muutostarpeisiin voidaan vastata.

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.