Opiskelijan Uniresta

19.10.2015  |  Kirjoittaja: Siina Hietajärvi

Käsi ylös kuinka moni teistä uusista opiskelijoista käy syömässä joka päivä jossain Unirestan ravintolassa? Nyt käsi ylös kuka oikeastaan tietää mikä Uniresta on.

Hyvää kotiruokaa opiskelijan kukkarolle sopivalla hinnalla. Uniresta on oululainen yritys jonka juuret ovat 60-luvulla, jolloin opiskelijan ravintoon ja ruokailuun alettiin kiinnittää huomiota. Vuonna 1962 perustettiin Ouluun Ylioppilasapu ry. Nykyisessä muodossaan yritys on perustettu 90-luvulla ja sen tehtävänä oli jatkaa Oulun ylioppilasapu ry:n viitoittamalla tiellä. Historiaa lisää voit lukea täältä). Unirestan omistavat opiskelijayhteisöt (Ylioppilasapu ry ja OYY) ja hallituksessa istuu, ja tätä kautta yrityksen toimintaan vaikuttaa, iso joukko opiskelijoita.

Unirestalla on yhteensä 12 pistettä ympäri Oulua (lisätietoa paikoista löytyy täältä). Opiskelijoille varmasti tutuimmat löytyvät kampuksilta: Linnamaalta löytyy kuusi lounasravintolaa sekä aulakahvila ja paperikauppa; lääketieteenkampuksella on Medisiina sekä sen yhteyteen kuuluva Nettikahvila sekä arkkitehtuurin osastolta kaupungissa Apajankahvila. Sen lisäksi Oulun keskustasta löytyy niin sanottuja henkilöstöravintoloita jotka ravitsevat kiireisiä työläisiä, kun nälkä yllättää.

”No mitäs tämä Uniresta nyt sitten tarjoaa?” kysyy opiskelija. Ruokaa, kuuluu yksinkertainen vastaus. Mutta se on paljon muutakin. Olit sitten vegaani, keliaakikko, punaisen lihan välttelijä tai pizzan ystävä, ravintoloista löydät kyllä oman suosikkisi. Esimerkiksi Linnanmaan Discuksessa voit tilata mieleisesi pizzan, kun taas keskustan Vanillassa voit itse koota mieleisesi salaatin. Aularavintolasta löytyy wokkibaari, ja useimmista ravintoloista saatkin jokapäiväisen kotiruuan lisäksi herkkulounasta.

Avoimuus ja vastavuoroisuus ovat Unirestan toiminnan juuret. Opiskelijoiden meressä opiskelijan oma ääni voi joskus tuntua pieneltä, mutta Unirestan toiminnan kannalta sillä on suuri merkitys. Opiskelija voi vaikuttaa antamalla palautetta ja sitä saadaankin päivittäin niin mobiilisti, netissä kuin suullisestikin. Vuosittain järjestetään myös asiakastyytyväisyyskyselyitä. Annetulla palautteella kehitetään toimintaa ja esimerkiksi vuosittain kokoontuvassa ravintolatoimikunnassa (jossa on osaanottajia niin Unirestan, yliopiston henkilökunnan kuin opiskelijoidenkin puolesta) palautteita käydään läpi ja keskustellaan ajankohtaisista aiheista. Palautetta antamalla voit siis vaikuttaa, nähdäänkö lautasellasi toivomaasi kalakeittoa.

Uusi opiskelija, ravintola-agentti ja koko Unirestan väki haluaa toivottaa sinut tervetulleeksi Yliopistoon ja syömään maittavaa ruokaa meidän ravintoloihimme!

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.