Muistoja keväältä - Juhlavuoden Oulu Gaala

01.07.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Business Oulun järjestämä Juhlavuoden Oulu Gaala ja sen tarjoiluista huolehtiminen oli yksi Unirestan juhlapalvelujen suurimpia näytönpaikkoja tänä keväänä. Business Oulu on osa Capital of Northern Scandinavia hanketta, joka kokoaa yhteen kaikki Oulun alueen merkittävimmät elinkeinoelämän toimijat, minkä vuoksi tapahtuman oli Unirestalle erityinen näytönpaikka. Muutama päivä ennen h-hetkeä kävin moikkaamassa Unirestan juhlapalveluiden päällikköä Henna Åmania, joka häärii Unirestan järjestämien juhlien suunnittelun parissa.

Heti alkuun käy selväksi, että Hennan arki töissä on ”yhtä juhlaa” ja Oulu Gaalan tapaiset erikoistilaisuudet työn erityinen suola. Henna on viihtynyt Unirestan palveluksessa vuodesta 2009 asti. Alkuun ravintola Preludin ja kahvila Mintun ravintolapäällikkönä, viime syksystä saakka juhlapalvelupäällikkönä. Peruskoulutukseltaan Henna on kokki, mutta lisäksi hän on hankkinut esimies-, markkinointi- ja johtamiskoulutusta. Akateemisessa ympäristössä toimivassa Unirestassa selvästikin arvostetaan suuresti koulutusta myös itse liiketoiminnassa. Juhlapalveluiden asiakkaiden tarpeet ovat hyvin moninaisia ja Henna nauttiikin suuresti siitä, että saa käyttää työssään myös luovuutta. Unirestan valtteja yrityksenä ovat pienuus ja ketteryys, mikä antaa myös Hennalle vapaat kädet suunnitella asiakkaan tarpeisiin juuri sellaisia ratkaisuja kuin tilanne vaatii. Unirestan juhlapalvelut tarjoaa tarvittaessa täyden palvelun paketteja alkaen asioiden vuokrauksesta tarjoilijoiden palkkaamiseen.

Oulu Gaala oli luonteeltaan buffeé tilaisuus eli illallinen tarjoiltiin seisovasta pöydästä. Tilaisuuden esiintyjäkaartiin lukeutuivat muun muassa kaupungin johtaja Matti Pennanen ja Oulun yliopiston rehtori Lauri Lajunen. Vieraita viihdytti tangokuningas Pekka Mikkola. Illan menun päätähtiä olivat 2 reilun 30kg palvattua härän paistia, joita Unirestan omat Rotisseur-keittiömestarit Markku Partala ja Jarmo Väänänen vuolivat suoraan juhlaväen lautasille. Myös kylmäsavustettu hauki kirvoitti runsaat kehut arvovaltaisilta asiakkailta. Jälkiruokapuolesta vastasi Unirestan kondiittori Sampo Kotajärven suunnittelema kullanhohtoiseksi marmoroitu musta puolukkasuklaaleivos. Jännittävä ja suussa sulava! Illallinen sai minut aidosti hämmästymään kerta toisensa jälkeen ja samaa oli havaittavissa myös muun juhlaväen keskuudessa. Loppusilauksena, oli kotiin viemiseksi saatu pussukka Uniresta käsintehtyjä konvehteja ehdottomasti piste iin päälle. Uskomatonta! Uniresta jätti todellakin hyvän maun!

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.