Mongolialainen pöytä tarjoilee terveellistä lounasta ja eksotiikkaa

08.04.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Viime viikolla Unirestan ravintoloissa aktivoitiin makuaistia My World Kitchen –teemaviikon merkeissä. Päivittäin ruokalistalla vaihteli maihin ja maanosiin perustuvat ruokateemat. Omaksi suosikikseni nousi kenties torstain intialainen tandoorikala. My World Kitchen teemaviikon kunniaksi päätin käydä testaamassa myös mongolialaisen pöydän, joka on tarjolla Juliniassa joka viikko maanantaista keskiviikkoon klo 12:30-15. Äkkilähtö Mongoliaan onnistuu siis vaikka kesken arkisen päivän, jos arki alkaa liikaa puuduttamaan.

Tulimme ystäväni kanssa Juliniaan hieman klo 12:30 jälkeen ja herkkukeitaaseen oli jo ehtinyt muodostua jono mongolialaisen aterian lounastajista. Kokosimme ensin lautasillemme haluamamme kasvikset (testipäivänä 10 eri vaihtoehtoa + katkarapua) ja kastikkeen (5 vaihtoehtoa) ja odotimme sitten herkkukeitaan wokin äärelle pääsyä. Valittavana oli kanaa tai porsasta, jonka kokit Jari ja Antti ensin kypsensivät, minkä jälkeen kasvikset ja kastike lisättiin joukkoon.

Huomasimme, että erityisesti kastikkeen valinta on olennainen annoksen kannalta. Ja kastike on ehkä myös merkittävin asia, mikä tekee annoksesta spesiaalin. Itse valitsin ketjap-seesam kastikkeen, mikä oli erittäin maukasta. Ystäväni otti suositun vindaloo-curryn, joka oli hänen mieleensä. Kastikkeet eivät nimestään huolimatta olleet liian tulisia tai mausteita, vaan sopivat hyvin suomalaiseen makuun!

Olimme kerran aiemmin syöneet mongolialaisen ruokapöydän antimia Beverly Hillsissä, missä kokemus oli onnistunut ja Unirestan versio oli varsin kelpo edellisenkin kokemuksen rinnalla. Terveellinen ja maukas lounas etenkin kun annokseen kuului myös normaali salaatti- ja leipäpöytä. Odotusaika tosin saattaa venyä, jos jonossa edellä on kovin monta muuta wokkiruuan ystävää.

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.