Marraskuun unirestalainen - Tuotekehityspäällikkö Jarmo

01.11.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Jarmo Väänänen on Unirestan tuotekehityspäällikkö, jonka päätoiminen tehtävä on Unirestan ruokalistojen suunnittelu. Jarmolla on kokemusta alalta jo 16-vuotiaasta saakka ja Unirestalle hän hakeutui töihin vuonna 2011. Aiemmin hän on tehnyt uraa suurtalouskeittiöpuolella suurissa ravintolayrityksissä. Jarmo on yksi Unirestan palveluksessa toimivista Rôtisseur-käätyjen haltijoista. Jarmo siirtyi Juliniasta Unirestan toimistolle Mannenkadulle tämän vuoden syksyllä, mistä lähtien hän on keskittynyt kokopäiväisesti tuotekehityksen parissa työskentelyyn.

Näin loppuvuodesta Jarmon työnkuva koostuu yksinomaan seuraavan vuoden ruokalistojen kokoamisesta. Työ sisältää sopimustoimittajien uutuuksien testausta ja reseptien suunnittelusta. Ensi vuoden suuntauksista Jarmo valottaa sen verran, että nousussa on mm. luomu, proteiinirikkaat kasvisruuat sekä ylipäätään terveellisyys ja eettisyys. Vuoden alussa on luvassa on myös Street Food-teemaviikko!

Jarmo suhtautuu tuotekehityspäällikön tehtäväänsä ilmeisen innostuneesti, sillä hän seuraa alaa myös työajan ulkopuolella ja pitää yllä ammattitaitoaan Pohjois-Pohjanmaan keittiömestareiden ammatillisessa yhteisössä. Työn vastapainoksi hän juoksee useamman kerran viikossa lenkkipoluilla ja sulkapallon perässä.

Jarmon henkilökohtainen ruokafilosofia koostuu puhtaista luonnon raaka-aineista. Kesät kuluvat mökillä kalastaen ja syksyisin pakastin pullistelee marjoja, sieniä, riistaa ja kalaa. Tulevaa pikkujoulukautta ajatellen Jarmo suosittelee itsetehtyjä makeisia.

Kermakaramellit:

2,5dl kuohukermaa

100g sokeria

0,5 dl vaaleaa siirappia

0,5 dl makusiirappia (eri makuja saatavana marketeista)

Mittaa kattilaan kerma, sokeri, ja vaalea siirappi. Keitä seosta n. 20 minuuttia. Lisää makusiirappi ja keitä vielä n. 10 minuuttia tai kunnes seos sakenee. Voit testata niin että jos tippa seosta jähmettyy kylmässä vedessä lasissa, on massa valmista.

Kaada massa leivinpaperoituun astiaan (esim. pakasterasia) tai silikonimuottiin.

Laita kylmään jähmettymään. Leikkaa jähmettynyt massa paloiksi.

Mansikka marmeladit:

5 dl mansikka mehua (käy kaupankin jos ei ole omaa mehua)

500g sokeria

15g Agaria (saa esim citymarketista tai apteekista)

1,5dl mansikkasosetta (pakastemansikatkin käyvät)

1 tl viinihappoa (saa marketeista tai apteekista)

Mittaa kattilaan kylmä mehu, sokeri, ja agar, kiehauta varovasti n. 5 minuuttia. Jäähdytä.

Soseuta mansikat tehosekoittimessa ja lisää sose mehu-sokeri-agarnesteeseen, lisää viinihappo ja sekoita tasaiseksi. Voi tässä vaiheessa myös lisätä seokseen elintarvikeväriä jos haluat.

Vuoraa laakea astia jossa on vähän reunaa leivinpaperilla. Kaada marmeladineste siihen jäähtymään. Anna jähmettyä 2-4 tuntia.

Leikkaa kuutoiksi. Kuivata marmeladeja leivinpaperin päällä vuorokausi. Käännä kerran ympäri, jotta marmeladit kuivuvat joka puolelta.

Pinnan kuuluu olla kuivuttuaankin tahmea, ei märkä. kierittele valmiit marmeladit sokerissa. Ohjetta voi soveltaa vaihtamalla mansikan esim. muihin marjoihin.

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.