Luomun vihreitä uusia tuulia

24.08.2015  |  Kirjoittaja: Siina Hietajärvi

Elokuu aloittaa monelle uuden vuoden. Opiskelijat palaavat kouluihinsa, työntekijät palaavat työpöydän ääreen. Tänä vuonna elokuussa on nautittu helteistä sekä hyvästä ja terveellisestä ruuasta.

Jokos olette kuulleet Health to Organic cafe&delistä? Tuttavallisemmin H2O cafe&deli on uusi cafe&deli-konsepti joka tuo Ouluun tuulahduksen luomua. Lähituotettuihin raaka-aineisiin sekä luomuun keskittyvä H2O tarjoaa terveellistä ruokaa joka tässä tapauksessa tarkoittaa tuoretta, omassa keittiössä valmistettua maittavaa ruokaa ja naposteltavaa. Vaikka terveellisestä ravinnosta puhutaankin, ei herkuttelu ole kielletty, sillä päivittäin vaihtuvat raakaleivonnaiset sekä nisut ja pullat pitävät huolen, ettei makeanhammasta kolota.

Oulun ruokakulttuuri on rikas ja monipuolinen, mutta H2O istunee kaupunkikuvaan paremmin kuin hyvin. Terveellisen ja puhtaan ruuan trendi on tuonut mattimeikäläiselle tutuksi smoothiet, tuorepuristetut mehut, raakaleivonnan ja samalla kun moni on siirtynyt noudattamaan gluteenitonta ruokavaliota. Maukas vihersmoothie aamupalaksi on monelle arkea. Siksi H2O cafe&deli löytänee oman paikkansa monen oululaisen kantakuppilana.

Kupponen kuumaa kahvia tai teetä maistuu aina ja H2O:ssa juuri näihin on panostettu. Kahvi on paikan päällä tuoreeltaan jauhettua ja kuppiinsa voi valita joko vaaleapaahtoista tai tummapaahtoista kahvia. Teetä saa niin perinteisenä pussiteenä tai suoraan haudutettuna ja valikoima laajenee koko ajan. Sekä kahvi että tee ovat myös reilun kaupan tuotteita ja luomua, kuten asiaan kuuluu. Mikäli kahvi ei maistu niin lasiinsa (tai mukiinsa, jokainen tyylillään) saa paikan päällä puristettua päivän mehua tai vaikka juuri sen smoothien. Kyytipalaksi voi nauttia leivonnaisen tai raakakakkua.

Linnunlaulu, viherseinä ja herkullinen tuoksu houkuttelee varmasti monen muunkin, kuin ravintola-agentin, Stockmannin neljänteen kerrokseen pienelle tauolle arjen kiireistä. Jos et ole vielä testannut, suosittelen!

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.