Lokakuun unirestalainen - keittiötyöntekijä Tuula

01.10.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Tuula Simuna työskentelee yliopistolla Aularavintolassa jo seitsemättätoista vuotta. Tuulan työnkuva on yksi niistä näkymättömistä tehtävistä, joiden olemassaoloon ja sujuvuuteen ei tavallinen asiakas kiinnitä huomiota, ellei jokin mene pieleen. Tuula huolehtii, että Aularavintolan asiahuolto pelaa kiireisimpinäkin aikoina ja asiakkaille riittää puhtaita lautasia ja laseja.

Tuula on se henkilö, joka ottaa vastaan ihmisten kiitokset astianpalautuksen yhteydessä. Siellä hän on, vaikka ei ruokalan puolelle usein näykään! Tänä syksynä Tuula on ilokseen huomannut, että ihmiset kiittävät ruuasta aiempaa useammin ja erityisesti nuoret miehet. Luonnollisesti Tuula välittää kiitokset eteenpäin Aularavintolan keittiön väelle.

Tuula työskentelee yksinomaan tiskaukseen liittyvien tehtävien parissa omasta toiveestaan, sillä hän haluaa pysyä koko työpäivän ajan liikkeessä ja fyysisesti aktiivisena. Hän on havainnut tämän parhaaksi keinoksi pysyä kunnossa ja työkykyisenä. Reippaan työpäivän jälkeen hänen ei tarvitsekaan enää illalla suunnata urheilullisten aktiviteettien pariin.

Tuulan vapaa-aika kuluu pitkälti Ylikiimingin mökillä, jossa hän vietti myös pitkän kesälomansa menneenä kesänä. Yliopiston ravintolatoiminnan kausiluonteisuus mahdollistaa jopa 3 kuukauden lomailun kesällä, mistä Tuula on pelkästään hyvillään. Ruuanlaitto painottuu Tuulalla viikonloppuihin, jolloin hän kokkailee mökkikeittiössä simppeliä kotiruokaa. Tuulan ruuanlaittofilosofiasta välittyy rentous ja helppous. Perunat nostetaan omalta mökkipalstalta.

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.