Lokakuun unirestalainen - Aularavintolan apulaisravintolapäällikkö Joni

01.10.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Aularavintolan apulaisravintolapäällikköllä Joni Kamusella on reipas kädenpuristus, vaikka tapaamme klo 7 perjantaiaamuna. Jonin työpäivät alkavatkin anivarhain aamupuuron keittämisellä ja smoothieiden valmistamisella, jotta Aularavintolassa olisi tarjottavaa heti aamutuimaan. Virkaiältään Joni kuuluu Unirestan nuorempaan sukupolveen, mutta hän on takuulla yksi Uniresta-uransa nuorimpana aloittaneista työntekijöistä. Joni oli pestautui Unirestan leipiin 9. luokan työelämään tutustumisjaksolla, jolloin hän työskenteli Juliniassa. Viisi vuotta sitten urapolku johti takaisin Unirestalle, yliopiston Aularavintolaan.

Aularavintola on asiakasmäärältään Unirestan vilkkain ravintola ja Jonilla on yhdessä ravintolapäällikön kanssa johdettavanaan noin 20 henkilön tiimi. Kokonaisuudessaan Jonin työpäivät sisältävät niin hallinnollisia töitä kuin käytännön hommiakin. Oman mausteensa Jonin työnkuvaan tuovat Unirestan juhlapalveluiden Linnanmaan Kampus-alueelle kohdistuvat tilaukset, joiden ruuat hän valmistaa Aularavintolan keittiössä. Juhlapalveluiden tilaukset tuovat aiemmin keittiömestarina työskennenneelle Jonille vaihtelua ja haastetta linjastoruokien valmistuksen vastapainoksi.

Omassa keittiössään Joni tykkää panostaa mahdollisuuksien mukaan luomu- ja soijatuotteisiin. Hän harrastaa myös paljon luonnossa liikkumista ja sen myötä kalat, marjat ja sienet löytävät tiensä Jonin ruokapöytään ilman välikäsiä. Keittiömestarin ammattitaito tulee esille myös kysyttäessä miehen henkilökohtaista luottoreseptiä, se on nimittäin savustettu poronviulu. Valmistukseen kuluu helposti muutama päivä, sillä ensin liha upotetaan 5-10% suolaliemeen pariksi vuorokaudeksi. Suolauksen jälkeen nesteet pyyhitään lihan pinnalta pois ja poro savustetaan hiljalleen noin 5 tunnin ajan. Varsinaista slowfoodia!

Äkkinäisempään nälkään Joni suosittelee esimerkiksi soijakermaan tehtyä kanakastiketta, johon tuovat mukavasti makua curry, paprika, inkivääri, korianteri ja persilja. Tarkempia suhteita ja mittoja resepteihin on turha udella, sillä todellinen ammattilainen pyöräyttää kotikeittiön tarjottavat varmalla näppituntumalla!

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.