Kurkkaus remonttityömaalle

05.08.2016  |  Kirjoittaja: Samira Fahim

H2O Ideaparkin remontti etenee vauhdilla, emmekä malta odottaa, että pääsemme avaamaan ovet teille asiakkaille uusissa, ihanissa tiloissa!

Koska odottaminen on aina niin mahdottoman tuskallista, pääset jo nyt kurkistamaan hieman kulisseihin. Pistäydyimme nimittäin tällä viikolla moikkaamassa remonttimiehiä ja katsastamassa uteliaina, miltä ravintola tällä hetkellä näyttää. 

No siellähän vaikutti hyvältä! Vaaleus, raikkaus ja avaruus näkyvät jo nyt, ja kun loput kalusteet, taulut ja köynnöskasvit saadaan paikoilleen, lopputuloksesta tulee mahtava! Sähkömies on käynyt jo siirtämässä valaisinten paikkoja sopiviksi, ja melkein kaikkiin pöytiin tulee pistokepaikat, jotta kännykän nopsa lataaminen tai vaikka läppärin kanssa pitempikin työskentelytuokio onnistuu täällä sitten mainiosti. Bueno!

Mukana remontin vaihetta katsastamassa oli myös tilan sisustuksen suunnitellut Jyri Kotilainen arkkitehtitoimisto Vauhtiviivasta. Mitä tuumi hän?

Kotilainen on suunnitellut pitkän uransa aikana sisustuksia lukuisiin ravintoloihin, ja sen kyllä huomasi heti! Kun itse olin vasta silmät suurina ja monttu auki ihailemassa valmistuvan tilan yleisilmettä, hän oli jo ennättänyt kiertää katsomassa koko paikan ja käydä remonttimiesten kanssa liudan käytännön asioita läpi.

Yhden istuinrivin selkänojat olivat jo paikoillaan, joten koeistahdimme ne heti aluksi. Suunnittelijan kasvoilla käväisi jännittynyt ilme juuri ennen polvien koukistamista, mutta se suli nopeasti leveäksi hymyksi. Tämä on juuri hyvä! Selkänojan kulma on juuri sopiva, jotta istumisasento on mukava. Itse olin myös mielissäni istuinosan juuri sopivasta pehmeysasteesta - se ei ole liian kova eikä toisaalta ärsyttävän upottava. 5/5!

Istuimet olivat sen verran mukavat, että unohduimme jutustelemaan niille vähän pidemmäksikin aikaa. Selvisi, että Kotilaisen lisäksi sisustuksen suunnittelussa on ollut mukana myös Sanna Ruotsalainen, joka on piirtänyt lopulliset 3D-mallit Kotilaisen luonnoksista, ulkoasu- ja sijoittelusuunnitelmista.

"Näinhän tämä usein menee, että joku luonnostelee ja nuorempi hoitaa rutiinihommat", Kotilainen juttelee.

H2O Ideaparkin sisustus suunniteltiin vauhdikkaasti, ja siinä Kotilaisen kokemuksesta oli suuri etu. Hänen arkkitehtitoimistonsa Vauhtiviiva Oy aloitti toimintansa vuonna 1996, mutta suunnitellut hän oli toki jo sitäkin aiemmin.

Kokemus tuo varmuuden lisäksi myös rentoutta. Jutellessamme Kotilaisen huomio kiinnittyi välillä yksityiskohtiin, kuten suureen liitutauluun, jota remonttimiehet olivat juuri kiinnittämässä seinälle. Sen yläreunan pitäisi olla toisen taulun kanssa samalla tasolla, mutta onkohan se varmasti? Lattialla vielä odotelleen osan kiinnittämisen jälkeen se oli. Tiskin takaa pilkotti tanko, jonka ei Kotilaisen mielestä olisi pitänyt olla siinä kohdassa ollenkaan. Mutta ehkä se on väliaikainen tukirakenne. Yksi vuosien aikana erittäin tärkeäksi huomattu oppi hänen mielestään onkin, ettei keskeneräisiin asioihin kannata mennä puuttumaan liikaa. 

Mikä on siis väliarvio tässä vaiheessa?

"Kyllä tästä on tulossa hyvä kokonaisuus, ihan semmoinen kuin pitikin", kiteyttää leppoisa Kotilainen tyytyväisenä. Jes! Kiitos Jyri, kiitos Vauhtiviiva!

Miltä uusi H2O näyttää sinusta kurkistuskuvien perusteella? Me olemme ainakin ihan superinnoissamme, kun pääsemme pian esittelemään valmista ja tarjoilemaan herkkuja silläkin suunnalla kaupunkia! :)

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.