Kondiittori Sampo loihtii sokerisia (ja suolaisia) taideteoksia

12.05.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Keväällä ja kesällä on ihanaa juhlistaa suurempia ja pienempiä tapahtumia. Yksi juhlan tärkein osa on tarjoilu ja siihen myös panostetaan vuosi vuodelta yhä enemmän. Unirestan kondiittori Sampo Kotajärvi kertoo, että kokki- ja leivontaohjelmien sekä blogien kautta tietoisuus ja taso konditoria-alalla ovat nousseet aivan uudelle tasolle. Kysyntää myös riittää ja Sampo suositteleekin tilauksen tekemistä 3 viikkoa etukäteen.

Äitienpäivää edeltävänä perjantaina Sampo on tullut töihin poikkeuksellisesti klo 2 yöllä. Aamulla seitsemän aikaan pöydillä komeilevat valmiina upeat täyte- ja voileipäkakut. Sampo tosin kertoo olevansa hieman aikataulusta jäljessä, sillä työpäivän alkajaisiksi hän joutui järjestelemään yöllä sattuneen vesivahingon siivousta.

Käytän tilaisuuden hyväksi ja kyselen muutaman vinkin täydellisen täytekakun valmistukseen. Kakun kuorrutukseen kannattaa käyttää perinteisen kuohukerman sijaan vispikermaa joka sekä levittyy että säilyy paremmin, myös hyvät työvälineet, kuten leveä palettiveitsi, ovat ehdottomia. Kakut kannattaa kostuttaa juhlaa edeltävänä päivänä, jolloin kosteus ehtii imeytyä niihin kunnolla. Kokemuksen karttuessa tuntuma paranee.

Sampon konditoria sijaitsee Snellmanian takahuoneessa uusituissa tiloissa. Kaikki reseptit ovat Sampon itse kehittämiä ja tuotevalikoimaa päivitetään puolivuosittain. Suosikkeja ovat erityisesti sitruuna-mangorahka leivos sekä valkosuklaa mansikkakakku. Sampolta luonnistuvat myös mitä yksilöllisemmät ja asiakkaan omaa elämäntyyliä ilmentävät kakut, joista muutamasta kuva postauksen yhteydessä. Sampon ammattitaidolla juhlatarjottavat nousevat varmasti puheenaiheeksi ja usein tilaukset poikivatkin uusia tilauksia tyytyväisiltä juhlavierailta.

Katso lisää konditorian sivulta.

Heinäkuussa Sampo lomailee, jolloin tilauksia ei toimiteta.

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.