Kevät rinnassa ja ruokaa lautasella

27.04.2015  |  Kirjoittaja: Siina Hietajärvi

Kevät on aikaa kun lehdet silmuaa, aurinko paistaa ja ihmiset heräilevät talvihorroksesta. Kevät on myös aikaa jolloin tapahtuu kaikenlaista mukavaa. On pyhiä, lomia ja kaikennäköisiä juhlia. Myös Unirestalla pitää kiirettä: on World Kitchen viikkoa, Oulu Gaalaa, valmistujaisia ja juhlia joihin Uniresta Catering loihtii tarjottavia. Keväällä on kieltämättä kiire, mutta kevät on myös mielentila.

World Kitchen teemaviikko

Perinteisten kevään ruuhkaviikkojen piristykseksi, Uniresta vietti viikolla 17 World Kitchen teemaviikkoa. Eri maiden keittiöt ovat vilahdelleet etenkin eri medioissa viime aikoina eikä syyttä: aina on hauska vähän poiketa peruslihapullista ja perunamuusista ja laittaa pöytään erilaisia curryja tai vaikkapa korealaista kimchiä. Uniresta toi viikoksi Thaimaan, Intian, Amerikan, Välimeren keittiöt sekä Meksikolaisia makuja lounaspöytiin ja pitihän niitä käydä testaamassa.

Viikon keittiöt oli jaoteltu eri päiville ja jo maanantaina pääsi maistelemaan herkkuja kaukaisista maista. Thaimaan tulisia makuja seurasi Meksikon tortillat ja Välimeren raikkaat maut. Torstaina nautittiin intialaista ja perjantain kruunasi jenkkikeittiön herkut. Kyseisellä viikolla lounas nousi päivän odotetuimpien asioiden listalle. Vaikka pohjoisen Suomen puhtaat maut maistuvatkin, on silti välillä mukavaa vaihtelua saada maistaa” muiden maiden mustikoita”.

Etenkin Intialainen ruoka oli näyttänyt kiinnostavan kansaa, sillä Vanillassa lounastaessa, kana korma oli tehnyt kauppansa. Myös thaimaalainen bataatti-kookospähkinä keitto sai kaksi peukkua pystyyn. Hyvä ruoka, parempi mieli, totesi ravintola-agentti viikon päätteksi eikä syyttä sillä eri keittiö eri päivänä jaksoi innostaa syömään. Viikon suosikki: jälkkäriksi nautittu intialainen mangolassi!

Juhlia? Joo, juhlia.

Kevät on myös aikaa jolloin postilaatikkoon sataa kutsuja jos jokinmoisiin kissanristiäisiin. On pääsiäistä, äitienpäivää ja vappua sekä pyhäpäiviä vaikka muille jakaa. Moni myös valmistuu tai väittelee keväällä ja asiaankuuluvat juhlat ja karonkat ovatkin kalenterin vakiovierailijoita. World Kitchen teemaviikon lisäksi ravintola-agentin kalenterin sivuja koristi mm. Oulu Gaala ja Yliopiston kattokiltojen vapunavaus karkelot Hop Lopissa.

Hop Lop ei ole paikka jossa tulee käytyä kovin usein, kohderyhmä kun sattuu olemaan vähän eri ikäistä. Siitä huolimatta paikanpäällä tunnelma oli katossa kun 500 opiskelijaa löysi itsestään sisäisen lapsensa ja leikki menemään liukumäissä ja kiipeilytelineissä. Luonnollisesti, myös Unirestan porkkana otti osaa ilonpitoon. Uniresta oli mukana pistämässä suut makiaksi munkkien ja karkin voimin, pitäähän nyt vappujuhlissa munkkeja olla!

Myös Oulu Gaala piti Unirestaa kiireisenä sillä ravintola Medisiinassa pidetty Oulu Gaala vaati arvoisensa tarjottavat. Uniresta Catering loihti paikanpäälle evästä jos toista ja arvoisensa tapahtuma vaati tietysti arvoisensa eväät. Vaikka ravintola-agentti vain piipahtikin katselemassa meininkejä, oli silti huomattavan arvoista kuinka pöydät notkuivat salaatteja, suolaista ja ennenkaikkea kakkua joka olisi voinut kuulua mihin tahansa kuninkaallisten pöytään. Kaksi peukkua Unirestan kondiittorille

Kevättä rinnassa

Vaikka jo tähän mennessä on ehtinyt tapahtua jos jonkinlaista, ei kevät ole vielä ohi. Nythän se vasta varsinaisesti alkaa! Tulossa on vielä äitienpäivää ja kevään kuumin juhla-aika. Teemailut mahtaa tälle keväälle olla nyt taputeltu, mutta lopuksi voisinkin vielä udella:

Minkä tyylin keittiö on sinun suosikkisi?

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.