Kesäkuun unirestalainen - Kiertävä kokki Jari

02.06.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Jari Latvala työskentelee Unirestalla kiertävänä kokkina. Hän vaihtaa ”työpaikkaa” aina tarpeen tullen ja tuurausten välissä asemapaikkana toimii Julinia. Jarin työ vaatii päivittäistä mukautumista uusiin tilanteisiin sekä työympäristöihin ja –kavereihin. Nämä seikat ovat myös asioita jotka tekevät hänen työstä erityisen mielenkiintoista ja antoisaa. Useassa eri ravintolassa ja tehtävissä työskentely antaa laajempaa näkemystä ja lisää haastavuutta.

Jari valmistui ravintolakokiksi vasta reipas vuosi sitten, mutta ennakkoluulottoman asenteensa lisäksi hänen monipuolinen työhistoriansa on luonut valmiudet ryhtyä kiertävän ammattilaisen rooliin. Aiemmin Jari on työskennellyt mm. kauppiasyrittäjänä Oulun keskustan Andiamossa, kiinteistövälittäjänä ja markkinointi- ja myyntipäällikkönä Oulun Vedellä. Viimeisin uranvaihdos alkoi lähes sattumalta Jarin uimahallissa tapaaman tuntemattoman henkilön kanssa käydyn keskustelun myötä. Ravintolakokin tutkinnon kautta Jari sai rakkaasta harrastuksestaan ammatin.

Parasta työssä on Jarin mielestä läsnäolo asiakkaiden parissa. Hän näkee asiakkaan ruokailukokemuksen kokonaisvaltaisena asiana, jossa vaikuttavat ruuan maun lisäksi sen esteettisyys ja henkilökunnan palveluasenne. Jari on kiinnostunut asiakkaiden kokemuksista ja haluaa kehittää työtään aktiivisesti. Yksi tärkeimmistä asioista Jarille on suorat vaikuttamismahdollisuudet omaan työhön.

Jarin menneeseen vuoteen Unirestalla mahtuu muutamia ikimuistoisia hetkiä. Mieleenpainuva toimeksianto oli viime kesänä Unirestan juhlapalvelujen toimesta järjestetyt 50-vuotissyntymäpäivät, joilla Jari oli grillimestarina ja seurusteli kokkauksen lomassa myös vieraiden kanssa. Tänä keväänä Madetojan salilla järjestetty Apocalyptican keikka oli myös hieno kokemus. Jari vastasi konsertin takahuonetarjoiluista ja pääsi samalla kanssakäymisiin bändin jäsenten kanssa.

Kesäkuun herkuksi Jari suosittelee grillivartaita.

Jarin Grillivartaat:

Halloumijuustoa

Uusia perunoita

Kirsikkatomaatteja

Yrttiöljyä

1. Esikeitä perunoita 5 minuuttia

2. Pilko perunat ja muut ainekset vartaisiin sopiviksi

3. Valele yrttiöljyllä ja grillaa kypsiksi

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.