Kasvisruokapalautteen käsittely

27.11.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Muutama viikko sitten yliopiston opiskelijoille lähetettiin kysely liittyen Unirestan tarjoamaan kasvisruokaan. Kyselyn toteutti OYY:n ympäristöjaosto, joka myös käsitteli ja luovutti palautteen Unirestalle. Arvokasta palautetta kertyi huima määrä ja kaiken kaikkiaan vastauksia annettiin 254 kpl. Palautteen läpikäynnin tiimoilta järjestettiin keskiviikkona 27.11. ympäristöjaoston kokous, jossa Unirestaa edusti ravintoloiden ryhmäpäällikkö Henna Antila. Kokouksessa keskusteltiin palautteen sisällöstä ja ideoitiin kasvisruokailun kehittämistä.

Palautteen runsaan määrän ansiosta mielipiteitä ja huomioita kasvisruuasta oli laidasta laitaan. Positiivisessa palautteessa kiiteltiin muun muassa ihanista kasviskeitoista, salaattibaarin valikoimasta ja ylipäätään kasvisruuan hyvästä mausta. Kehittämiskohteiksi oli useassa palautteessa nostettu proteiinin vaihteleva määrä, mikä on huomionarvoinen seikka erityisesti pelkästään kasvisruokaa syövillä henkilöillä. Kasvisruuan menekki on ollut nousujohteinen jo pidemmän aikaa, mikä kertoo siitä, että myös ei-kasvissyöjät kokevat kasvisruuan varteenotettavana vaihtoehtona. 

Palaute on Unirestalle erittäin arvokasta ja se tullaan jatkokäsittelemään tulevia ruokalistoja suunniteltaessa. Ruokalistojen laadintaa määrittävät KELAn säädökset, joita Uniresta pyrkii noudattamaan myös kasvisruuan osalta. Juliniassa ja Snellmaniassa on tällä hetkellä käytössä digitaalinen ruokalista, josta voi tarkistaa aterioiden ravintoarvot. Ravintoarvoluettelo on nähtävissä päivittäin myös netissä Julinian ruokalistan yläpuolella. Näillä toimilla pyritään varmistamaan, että esimerkiksi kasvisruokailijat voivat tarkkailla omaa proteiinin saantiaan.

Jatkoa ajatellen ympäristöjaosto esitti luomuvaihtoehtojen lisäämisestä tarjontaan. Henna vastasi, että kustannussyistä tämä ei ole kokonaisuudessaan mahdollista, mutta luomupainotteinen teemaviikko jäi mieliin realistisena ajatuksena tulevaisuuden varalle.

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.