Kahvila Minttu

16.06.2015  |  Kirjoittaja: Siina Hietajärvi

Kuten moni on jo saattanut huomatakin, Kulttuuritalo Valveen Mintussa vaihtuu yrittäjä juhannuksen korvilla. Unirestan Minttu on monelle opiskelijalle tuttu ruokapaikka eikä vähintään siksi että Minttu on tarjonnut opiskelijoille mahdollisuuden ruokailla myös iltaisin ja viikonloppuna. Ravintola-agentin asemassa Minttu on minulle tuttu työn puolesta mutta se on ollut yksi niistä paikoista joissa olen viihtynyt myös vapaa-ajallani.

Sijainti Kulttuuritalo Valveen avarassa aulassa oli monelle opiskelijalle syy istahtaa Minttuun lounaalle. Moni opiskelija haluaa asua keskustassa ja alueella onkin useita opiskelija-asuntoja. Se, että Mintusta sai ruokaa pitkän päivän jälkeen kun moni ei jaksa raahautua kauppaan pitkän työ-tai koulupäivän jälkeen, helpotti monen ruokailijan arkea (tunnelmia lauantairuokailusta voit lukea täältä). Avarassa tilassa ja värikkäässä lounasympäristössä moni lukee päivän lehden, tekee rästiin jääneitä koulutehtäviä tai kuten minä, vain keskittyy nauttimaan kaupungin ja sen asukkaiden kuhinasta

Kuten jo aikaisemmin mainittiinkin, Unirestan Minttu sulkee ovensa näin juhannuksen korvilla 18 päivä. Ei tosin kannata huolestua, sillä edelleen iltaisin ja lauantaisin ruokaa on toki tarjolla opiskelijaystävälliseen hintaan. Vanilla siirtyy uusiin aukioloaikoihin ja näin ollen Vanillasta saa myös iltaisin ja lauantaisin maukasta kotiruokaa. Vanilla sijaitsee torikadulla virastotalossa ja ruokasalista voi bongata niin virastotalon työntekijän kuin opiskelijankin. Lähistöltä löytyy myös yhteisötyötiloja kuten Business Kitchen ja lounastamasta saattaa löytää myös pienyrittäjä-aloittelijoita ja konkareita.

Myös Mintun lähistöllä sijaitsevasta Apajankahvilasta saa lounasta. Apajankahvila sijaitsee arkkitehtien kampustiloissa keskustassa aleksanterinkadulla (kesälomatauolla 5.5 - 30.8), kivenheiton päässä Valveelta ja näin ollen ilmapiiri onkin hyvin taiteellinen ja luova. Sekä Apajankahvilasta että Vanillasta löytää herkullista lounasta, pientä naposteltavaa ja mukaan napattavia take-away tuotteita. Sieltä saattaa löytyä myös uusia lounaskavereita tai vaikka motivaatiota niiden rästitehtävien tekemiseen.

Näin ollen, kutsunpa siis kaikki Mintussa arkea tai juhlaa viettäneet lounastamaan 18.6, tai miksei jopa aikaisemminkin!

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.