Juhlavia herkkuja ja elävää joulumusiikkia Preludin buffetissa

16.12.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Ravintola Preludin joulubuffet Madetojan salilla tarjoaa maittavien jouluruokien lisäksi myös aimo annoksen joulun tunnelmaa. Aloitin tämän viimeisin joulua edeltävän viikon ja joulun aikaan virittäytymisen lounastamalla Preludissa. Madetojan salin miljöö on jo itsessään tavallisuudesta poikkeava ja saa nousemaan arjen yläpuolelle. Lisäksi juhlavaan tunnelmaan pääsemistä siivittivät konservatorion oppilaiden esittämä elävä joulumusiikki sekä kauniisti toteutettu koristelu.

Itse joulubuffee oli runsas ja monipuolinen; tarjolla oli lihaa, kalaa, kalkkunaa ja kasvista. Kylmiä ruokia oli yhteensä seitsemää ruokalajia lisukkeineen. Omaksi suosikikseni näistä nousi savustettu kalkkuna ja aioli.

Lämpimiä ruokalajeja oli neljää erilaista, porkkana- ja lanttulaatikkoa sekä perunaa ja porsaankylkeä. Punaviinisiirapilla glaseerattu porsas ei herkullisuudessaan jättänyt ikävöimään perinteistä kinkkua. Pehmeän makuinen lanttulaatikko maistui seurueellemme myös erinomaisesti, vaikka se ei kaikkien suosikkiruokiin aiemmin kuulunutkaan.

Aterian päätteeksi suussa sulava hovijälkiruoka kruunasi kokonaisuuden. Näillä eväillä jaksaa odottaa itse joulupöytään pääsemistä. Menun painotus oli selvästi alkupalojen puolella ja yksi lämmin ruokalaji lisää ei olisi haitannut. Hovijälkiruoka puolestaan veti täydet pisteet, ja tulee tänä jouluna löytämään paikkansa myös omasta joulupöydästäni!

Buffetpöytä on katettuna Preludissa päiväsaikaan koko viikon ajan. Joulubuffet on loistava tapa toteuttaa esimerkiksi yrityksen joululounas tai kerääntyä jouluaterialle ystävien kesken ennen joululomille lähtöä.

Blogin puolesta toivotan rentouttavaa joulun odotusta!

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.