Helmikuun unirestalainen - Wokkipajan kokki Pasi

13.02.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Aularavintola Wokkipajassa työskentelee ravintolakokki Pasi Parkkinen, jolla on vajaat viisi vuotta kokemusta Uniresta leivistä. Ravintola-alan ammattilaisen ura houkutteli Pasia jo yläasteella, mutta koska kaikki muutkin tuntuivat suuntaavan samalle alalla, Pasi päättikin suunnata lukioon. Armeijan jälkeen ajatus kokin ammatista houkutteli edelleen ja Pasi hakeutui alan opiskeluiden pariin. Koulun ohessa Pasi työskenteli Oulun legendaarisella Järvi-grillillä, mistä olikin luontevaa siirtyä Wokkipajaan. Pasin päivät koostuvat työvuorosta riippuen yksittäisten erikoisannosten valmistuksen lisäksi myös muista Aularavintolan työtehtävistä.

Aularavintolassa työskentelystä Pasi kiittelee työyhteisöään ja porukan yhteishenkeä. Työpaikka on välillä kuin toinen koti ja työkavereiden kesken voidaan jakaa kaikki asiat, mikä on Pasin mielestä arkisen työn suola. Osan Pasin kuukausittaisesta työajasta vie Unirestan pääluottamusmiehenä toimiminen. Luottamusmiehen työ on työsuhdeasioihin liittyvää neuvontaa, mutta myös työnantajan ja työntekijöiden välisten väärinymmärrysten ja jopa erimielisyyksien sovittelua. Luottamusmiehen roolissa korostuvat erinomaiset ihmissuhdetaidot. ”Luottiksena” olemisessa oppii tuntemaan firman toimintaa laajasti, mikä antaa kokonaisvaltaisen näkemyksen myös päivittäiseen työhön.

Vapaa-ajalla Pasin elämä pyörii 2,5 vuotiaan tyttären ympärillä. Kotikeittiössä ateriat valmistetaan lähinnä nuorimman perheenjäsenen makutottumuksia silmällä pitäen. Pasin vinkit keittiöön ovat soveltaminen luovuus ja ruuan maistelu valmistuksen edetessä. Sokeria kannattaa lisätä hiukan myös suolaisiin ruokiin, sillä se tuo makuja esiin uudella tavalla. Herkkusienikastikkeeseen kannattaa lisätä yllätysmomenttina tilkkanen kahvia! Tämä salainen ainesosa löytyy myös Wokkipajan herkkusienikastikkeesta aina kun Pasi sattuu olemaan vuorossa.

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.