Elokuun unirestalainen - Vanillan ravintolapäällikkö Kirsi

06.08.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Vanillan ravintolapäälliköllä Kirsi Pesosella on takanaan huima lähes 20 vuoden ura Unirestan palveluksessa. Ikimuistoisinta hetkeä vuosien varrelta ei tarvitse kauaa pähkäillä; se on ehdottomasti Kastarissa pidetty EU-kokous, jossa Kirsi vastasi tarjoilun organisoinnista ja toteutuksesta. Mieleenpainuva oli myös maaherran vastaanotto, joka poiki Kirsille henkilökohtaisen kutsun samaiselle illalliselle seuraavana vuonna. Uransa aikana Kirsi on ehtinyt työskennellä niin Julinian suurella valmistuskeittiöllä kuin juhlapalveluiden parissakin. Viimeiset kuusi vuotta Kirsi on työskennellyt Vanillassa vastaavana esimiehenä.

Ravintolapäällikön arki kuulostaa Kirsin kertomana erittäin monipuoliselta koostuen hallinnollisesta puolesta sekä käytännön tehtävistä. Tämä työnkuva onkin varmasti aivan omiaan Kirsille, sillä hän suorastaan puhkuu tarmoa ja nauttii saadessaan haastaa itseään. Energiaa hänellä riittää selvästi myös vapaa-aikana, sillä Kirsi suuntaa kuntosalille viisi kertaa viikossa. Tämän hetken tähtilajeja ovat tanssillinen sh'bam sekä bodypump. Salilla hän käy yhdessä muutaman muun unirestalaisen kanssa.

Ruuanlaitto on Kirsille mieluista puuhaa myös vapaa-aikana, mutta kotikeittiössä hän tykkää päästää mielikuvituksensa valloilleen ja kotiruoka syntyykin yleensä improvisoinnin tuloksena. Viikonloppuisin hän saa usein myös jälkikasvunsa kylään jolloin kokataan isompi satsi. Ravintola-ammattilaisena Kirsi panostaa ruuan laatuun ja kesän ja syksyn sato korjataan metsästä talteen. Kysyttäessä ruokavinkkejäkin tupsahtelee kuin sieniä sateella mutta valitsin niistä nämä kaksi:


Takuuvarma hittimenu
Kebab tai kasvisvaihtoehtona wokki ajankohtaisesta raaka-aineista
Tumma riisi
Salaatti fetajuustolla höystettynä
Focaccia leipää

Vierasvara
Yllättävien vieraiden varalle tulee olla AINA pientä makeaa kaapissa. Parhaita ovat mustikka- ja raparperipiirakka, jotka säilyvät pakkasessa ja ovat nopeita laittaa tarjolle. Kyytipojaksi käy jäätelö.

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.