Elokuun unirestalainen - ravintolatyöntekijä Sirpa Pruxiksesta

01.08.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Sirpa Majala työskentelee lääketieteellisen tiedekunnan kampuksella sijaitsevassa Pruxiksessa, jossa hän on ollut töissä yhtäjaksoisesti jo 16 vuoden ajan. Tällä hetkellä ravintolassa on 2 työntekijää, joten Sirpan työnkuva ravintolasalin puolella sisältävät kaikki ravintolan arjen pyörittämiseen liittyvät tehtävät.

Päivittäin Pruxiksessa käy noin 300 asiakasta ja Sirpa nauttiikin erityisesti siitä, että hän tuntee asiakaskunnan henkilökohtaisesti. Työt sujuvat kuulumisten vaihdon lomassa ja päivät vilahtavat ohi nopeasti. Toisinaan myös entiset opiskelija-asiakkaat poikkeavat ravintolaan tervehtimään Sirpaa ja päivittämään kuulumisia.

Syksyllä hammaslääketieteen laitos puretaan ja Pruxiksen historia tulee tältä erää päätökseen. Sirpa miettiikin jo varovaisen innostuneesti 10.10. lähtien tapahtuvaa toimipaikan muutosta, jonka myötä hän siirtyy 16 vuoden jälkeen takaisin Linnanmaan kampukselle. Sirpa aloitti Unirestan uransa Snellmaniassa 17 vuotta sitten. Lokakuusta lähtien Sirpa palvelee uusien työkavereidensa kanssa Discuksen asiakkaita.

Vapaa-ajallaan Sirpan askareet pyörivät kotitöiden ympärillä, mihin hänellä ravintola-alan koulutuksen saaneena liittyy olennaisesti myös ruuanlaitto. Päivän ruokalistan sanelee ainakin osittain lasten mieltymykset ja Sirpalla löytyy heti muutama resepti, joilla nälkäiset suut saadaan takuuvarmasti ruokittua. Esimerkiksi kebab-pastavuoka on aina maukas vaihtoehto! Erityisenä bravuurinaan hän mainitsee pippurikastikkeen ohjeen, jonka hän omaksui työskennellessään aikoinaan Lapinlahden perinteikkäällä Matin ja Liisan asemalla. Mittasuhteet ovat summittaisia ja paras lopputulos syntyy Sirpan mukaan kokeilemalla! Kastike sopii nautittavaksi esimerkiksi kokoliha- tai jauhelihapihvin kaverina.

Pippurikastike

Maksapasteijaa

Tomaattipyreetä

Kuohukermaa tai ruokakermaa

Mustapippurirouhetta maun mukaan

Valmistus:

Laita kaikki ainekset pannulle ja kiehauta n. 5 minuuttia

Anna hautua hetki

Herkuttele

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.