Arjen ylellisyyttä Madetojan salilla

15.10.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Synkkien syysiltojen piristykseksi kaipaa toisinaan pientä luksusta siivittämään vuoden pimeintä aikaa. Ystäväni saapui ihanalle yllätysvierailulle Helsingistä ja haasteenamme oli löytää ohjelmaa arki-illalle. Päätimme mennä Oulu Sinfonian klassisen musiikin konserttiin Madetojan salilla. Illan tarkoituksena oli tarjota pieni retki arjen yläpuolelle, joten halusimme tehdä illastamme täydellisen kokonaisuuden ja tilasimme myös konsertin väliaikatarjoilun etukäteen.

Madetojan salilla toimii Unirestan Ravintola Preludi, joka on auki aina salilla olevin tapahtumien yhteydessä. Tein tilauksen ravintola Preludin nettisivulla erillisellä väliaikatarjoilulomakkeella. Valitsimme tilaukseen suolaisen tartletin sekä kaksi makeaa leivosta ja kahvit. Tarjoilun ajankohdaksi päätimme väliajan (vaihtoehdot ennen konserttia tai väliajalla). Konserttipäivänä sain tilausvahvistuksen ja pöytänumeron sähköpostiin.

Illan konsertin nimi Talven tuoksuja sopi hyvin syksyisen illan teemaan. Illan vierailevia tähtiä olivat kapellimestari Jaakko Kuusisto sekä huippuviulisti Elina Vähälä. Konserttisalissa ei voinut valokuvata, joten uppouduimme istuimillemme ja annoimme musiikin viedä.

Väliajalla oli tarjoilun vuoro. Ravintolasali kylpi hämyisässä tunnelmavalaistuksessa ja konserttivieraita oli vastassa Unirestan ystävällinen henkilökunta. Pöytämme oli valmiiksi katettuna ja pöydällä paloi lämmin tuikku. Jännitin hieman millaisia tilaamamme tuotteet olisivat, sillä niistä ei ollut tilattaessa tarjolla kuvia. Sokkovalinta osoittautui kuitenkin erittäin osuvaksi. Suolainen piiras oli sopivan maukas ja kevyt. Kahvin kanssa nautittu täyteläinen kinuskileivos suorastaan suli suuhun luoden täydellisen vastapainon kolean synkälle syysillalle. Myös ystäväni gluteeniton mustikkapiirakka oli mehevä ja maukas. Ensi kerralla leivosten nautiskelu ja tunnelmaan pääseminen ennen konserttia voisi myös tulla kyseeseen, sillä väliaika sujui melkein liankin nopeasti.

Konsertin jälkeen Preludin tiloissa oli vielä keskustelutilaisuus illan vierailevien tähtien kanssa. Useat jäivätkin seuraamaan jälkikeskustelua vielä lasillisen ääreen. Kokonaisuudessaan iltamme oli täydellinen ja toi ihanasti kaipaamamme vaihtelua. Ravintola Preludissa nautittu hetki herkullisine leivoksineen täydensi iltamme olennaisesti. Tämä on otettava uusiksi!

Kommentit (1)

22.10.2013  |  Kastari

kivajuttu!

Hei Sari!

Oikein mukavasti kerroit taas juttua! Ihanasti kuvasit tunnelmaa joita valokuvat hienosti säestivät.

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.