Äitienpäivää ja hyvää ruokaa

18.05.2015  |  Kirjoittaja: Siina Hietajärvi

”Äitien tekemää ruokaa” Näin taisi julkistaa eräs suomalainen ruokayhtiö mainoksissaan. Tottahan se on, kodin sydän on keittiö ja äiti sen operaattori. Joka vuosi kuitenkin äitienpäivänä, äiti on se joka saa vapaapäivän kokkaamisesta ja leipomisesta. Äitienpäivää vietetään toukokuun toinen sunnuntai ja tänä vuonna äitienpäivää vietettiin aurinkoisissa merkeissä.

Äitejä juhlistetaan usein eri tavoin. Ravintola-agentin pikaisen gallupin mukaan äitejä viedään syömään, uimaan ja piknikiille. Äideille leivotaan kakku ja/tai tarjoillaan herkullista aamupalaa sänkyyn kera kukkasten ja lahjuksien. Jotkun äidit viedään ulos syömään, usein lounasta tai brunssia, ja monissa perheissä äitejä hemmotellaan elämyksillä, kuten esimerkiksi Oulussa jo perinteeksi tulleella harrikka-ajelulla Nallikarissa.

Ravintola-agentin äitienpäivään on yleensä kuulunut perinteisesti pizzapiknik jossain kauniissa puistossa ja kakku, joka leivotaan yhteistuumin lasten kesken. Usein äiti viedään myös uimaan ja lahjotaa itsetehdyillä korteilla. Tänä vuonna kuitenkin suunnitelmissa oli hieman erilaista, sillä tällä erää pöytä oli varattu jo etukäteen Preludissa ja äidille tarjottiin Unirestan äitienpäiväbuffet, joka oli lajissaan tällä erää kolmas (viime vuoden tunnelmia voi lukea täältä). Kyseessä oli muutenkin erityinen äitienpäivä sillä syömään mentiin kolmen sukupolven voimin sillä myös mummi oli saatu junailtua paikalle pohjoisesta.

Tänä vuonna ruokalista näytti varsin herkulliselta. Oli kylmäsavustettu haukea, lämmintä ylikypsää häränrintaa, katkarapu-pestopasta salaattia ja lisukkeita moneen makuun. Jälkiruuaksi sai tietysti perinteistä täytekakkua, creme bruleeta ja oli pöytään juustolajitelmaakin laitettu. Lapsiakin oli muistettu karkkibuffetin muodossa (taisi ravintola-agenttikin muutaman salakavalasti napsaista parempiin suihin). Taisi eräs jos toinenkin pöytäseurueesta todeta että on varmaankin löyhentää vyötä tai avata ylimmäisiä nappeja kun niin maukkaita herkkuja oli runsaasti tarjolla.

Äitienpäivä on aina mukava mahdollisuus antaa äidille pieni tauko äitinä olemisesta ja huushollin pyörittämisestä. Oli kyseessä sitten brunssi, buffet tai kahvit kaadettuna suoraan sänkyyn, äiti tykkää pienestä hemmottelusta!

Kommentointi

Nimi: *
Otsikko:
Kommentti: *
 

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.