Villa Hannala Unirestalle 1.4.2017 alkaen

18.03.2017

Oulun Aikuiskoulutuskeskus Oy (OAKK) ja Uniresta Oy ovat sopineet Café Villa Hannalan vuokraamisesta Uniresta Oy:lle 1.4.2017 alkaen. Café Villa Hannala on kaunis, historiallisesti merkittävä pitsihuvila Toppilansaaressa Oulun keskustan läheisyydessä. Huvilan rakennutti kauppaneuvos Johan Vilhelm Snellman vuonna 1859. Hannalan oletetaan saaneen nimensä Snellmanin tyttären Hannan mukaan. Oulun Aikuiskoulutuskeskus osti kiinteistön 2000-luvun alussa ja entisöi jo pahoin ränsistyneen huvilan entisenkaltaiseen loistoonsa vuosina 2004–2008. Vappuaattona vuonna 2008 Villa Hannala avasi ovensa kesäkahvilana ja tilausravintolana. Café Villa Hannala -nimi säilyykin kahvilan nimenä, vaikka toimija taustalla vaihtuu.

Toimijanvaihdoksella sekä OAKK että Uniresta haluavat turvata Hannalan perinteiden jatkumisen ja kehittymisen. Maankuulu lohisoppa tulee jatkossakin olemaan lounastarjonnan keskeinen osa, mutta tuotevalikoima tulee myös täydentymään erikoiskahveilla sekä uusilla pienillä suolaisilla ja makeilla syötävillä. Aivan erityisesti odotetaan hillo- ja kermavaahtopäällysteisiä vohveleita sekä erilaisia voileipiä, jotka tuovat toivotun täydennyksen Hannalan perinneherkkuihin.

Café Villa Hannala on suosittu myös erilaisten kokous- ja yksityistilaisuuksien tapahtumapaikkana. Uudistuksen myötä myös tilavuokrauspalvelujen tarjonta tulee monipuolistumaan ympärivuotiseksi. Myös erilaiset tapahtumat ja teemapäivät ovat jatkossakin tervetulleita tontille ja esim. Hannalan joulutori, vappu- ja äitienpäivälounas sekä venetsialaiset tulevat toteutumaan tänäkin vuonna. Näin Hannala tulee jatkossakin palvelemaan oululaisia viihtyisänä pysähdyspaikkana keskustan kiireiden ja Hieta- ja Toppilansaaren luontokohteiden välissä.

Café Villa Hannala tulee avaamaan ovensa viikkoa ennen vappua. Asiakkaiden pyynnöstä aukioloaikoja pidennetään ja kahvila on avoinna elokuun loppuun saakka sunnuntaista torstaihin klo 10-18 sekä perjantaisin ja lauantaisin klo 10-20. Keskikesällä aukioloaikoja jatketaan tästäkin pidemmiksi. Sitä perinteistä lohisoppaa ja muitakin lounasherkkuja on tarjolla päivittäin klo 17.00 saakka.

« Takaisin