Unirestan Juhula Cateringin menuille Arctic Food Lab-tuotemerkki

29.03.2022

Unirestan Juhula Cateringin menuille on myönnetty oikeus käyttää Arctic Food Lab-tuotemerkkiä. Täysin oululaisena toimijana pidämme lähiruokaa kunniassa ja suosimme paikallisia raaka-aineita. Juhula Cateringin Arctic Food Lab-menuissa korostuvat paikalliset maut ja lähialueen herkut. Oululaisuus näkyy tämän lisäksi myös tuotteiden nimissä, jotka on poimittu yrityksen historiasta.

Potnapekka-buffet

Raikasta tuoreyrtti-vihersalaattia
Spelttihelmi-pähkinäsalaattia
Savukalasalaattia ja tartar-kastiketta tuorekurkusta ja retiisistä

Merilapin Karitsan rosvopaistia
Tummaa karpalo-juureskastiketta
Koskenlaskija-juustoperunoita
Kuusenkerkkäpunajuuria

Lakka-kinuskihyvettä

Menu Julinia

Paahdettua palsternakka-porkkanakeittoa savuporomurulla
rieskaa ja kirnuvoita

Luomuvoissa pariloitua lähialueen siikaa, ahventa tai kuhaa (kala sesongin mukaan)
Tattikastiketta, muhennettua Mikon luomuperunaa ja juureksia

Tyrnipannacottaa ja luomuhunaja-kaurakeksiä

Menu Kesäleski

Paahdettua palsternakka-perunakeittoa friteeratuilla luomulinsseillä
rieskaa ja kirnuvoita

Härkäpapu-kaurapihviä, tattikastiketta ja muhennettua luomuperunaa ja juureksia

Tyrnipannacottaa ja luomuhunaja-kaurakeksiä

Menu Reidar

Nokkoskeittoa,
talon leipää ja kirnuvoita

Yön yli kypsennettyä poronpotkaa
Tummaa rosmariinikastiketta
Palsternakka-puikulapyrettä

Creme brulee ja kuusenkerkällä marinoituja marjoja

Menujen nimet tulevat yrityksen historiasta. Potnapekka on Oulun keskustassa liikennöivä hauska minijuna. Potnapekka on ollut myös yhden alkuaikojen Unirestan (Ylioppilasapu ry:n) ravintolan nimi 1960-ja 1970-lukujen taitteessa. Reidar oli tunnetuin, suurin ja legendaarisin opiskelijaravintola 1970- ja 1980-lukujen taitteessa. Reidar-nimi ravintolalle on tullut Unirestan omistaja OYY:lle lahjoitetun Reidar Särestöniemen maalauksesta. Julinia oli pitkään (1983-2015) Unirestan suurin ravintola Linnanmaan kampuksella. Julinian keittiössä valmistui päivittäin tuhansia annoksia asiakkaille. Ravintola Julinia sai nimensä Oulussa vaikuttaneen apteekkari ja luonnontutkija Johan Julinin mukaan. Kesäleski on Unirestan historiaan tiiviisti liittyvän Rauhalan pihapiirissä aikoinaan vaikuttaneen ravintolan nimi ja vuosina 1992-1996 yrityksen nimenäkin oli Kesäleski Oy (ennen Uniresta Oy:tä). Nimikyltti, jossa nimen alla luki Kesäleski, oli etenkin naistyöntekijöiden mielestä paras ja hauskin nimikyltti ikinä.

Menujen raaka-aineet ovat paikallisia. Kaikki menujen perunat tulevat Tyrnävä- Siikajoki-Lumijoki-alueelta. Juurekset tulevat lähialueen tiloilta paikallisen Kasvishovin kautta. Leivät ovat paikallisilta leipomoilta. Nokkosta ostetaan mm. villiyrtti-keräilijöiltä Kiimingin alueelta. Merilapin karitsa on Kalajoki-Tornio -välisen alueen lammastiloilta tuotettua lihaa.Kalat ovat pääosin Perämereltä ja Oulunjärveltä kalaliikkeiden sopimuskalastajilta. Spelttihelmi tulee Suomusjärveltä Birkkalan tilalta. Sienet ovat Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueelta. Kuusenkerkkä on kerätty Lapin luonnosta maanomistajien luvalla. Poro tulee mm. Sallivaaran, Hirvasniemen alueelta. Marjat tulevat lähialueelta.

Juhula Catering on Uniresta Oy:n catering-toiminnan brändi. Juhula Catering toteuttaa tilaisuutesi tarjoilut ammattitaidolla ja laadukkaasti. Täysin oululaisena toimijana pidämme lähiruokaa kunniassa ja suosimme paikallisia raaka-aineita. Kauttamme onnistuvat tarjoilut niin pieniin perhejuhliin kuin isoihin satojen vieraiden istuviin illallisiin. www.juhula.fi. Varaukset ja tiedustelut Uniresta Oy:n myyntipalvelu puh. 044 3500 427 tai email: catering@uniresta.fi

« Takaisin