Unirestalle myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkki

15.10.2020

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Yhteiskunnallinen Yritys -merkin Uniresta Oy:lle.

Uniresta Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

Uniresta on Yhteiskunnallinen Yritys, toimistujohtaja Kaija-Liisa Silvennoinen ja hallituksen puheenjohtaja Milja Seppälä
Unirestan toimitusjohtaja Kaija-Liisa Silvennoinen ja hallituksen puheenjohtaja Milja Seppälä iloitsevat yritykselle myönnetystä tunnustuksesta.

Oululaisten ylioppilasyhteisöjen omistama Uniresta tarjoaa laadukkaita opiskelija- ja henkilöstöravintolapalveluja sekä monipuolisia juhla- ja cateringpalveluja. Jo yhtiön toiminta-ajatus on vastuullinen: se tuottaa hyvinvointia ja hyötyjä oululaisille opiskelijoille. Iso osa tuloksesta jaetaan opiskelijoiden hyvinvoinnin lisäämiseen, loppuosa puolestaan käytetään Unirestan kehittämiseksi yhä paremmaksi niin omistajille, asiakkaille kuin työntekijöillekin.

Unirestan toiminnan tarkoitus näkyy päivittäin myös opiskelijan lautasella. Uniresta haluaa tarjota astetta laadukkaampia ja monipuolisempia opiskelijalounaspalveluita asiakkailleen joka päivä. Esimerkiksi kevään koronakriisin aikaan opiskelijoiden ruokarekaksi nimeämä Unirestan ruoka-auto kuljetti arkisin opiskelijalounaita ympäri kaupunkia. Unirestan palveluvalikoima kattaa Oulun yliopiston molemmat kampukset, palveluja on tarjolla aamusta iltaan sekä myös viikonloppuisin ja saatavana on monenlaisia tuotteita peruslounaasta salaattibaariin ja erikoisannoksiin, aamupalasta iltaruokaan ja kahvilatuotteista catering-palveluihin.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen Yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

– Yhteiskunnallinen Yritys -merkki on meille hieno tunnustus merkityksellisestä työstä, jota teemme. Unirestan henkilökunnan kannalta merkki kertoo siitä, että jokaisen työllä on tärkeä tarkoitus. Vastuullisuus on ollut yksi Unirestan tärkeimmistä arvoista aina. Unirestalla on pitkät perinteet, ja missiomme on ollut alusta asti sama – tuottaa hyvinvointia oululaisille opiskelijoille. Aiomme jatkaa samalla tiellä myös seuraavat 60 vuotta, Unirestan hallituksen puheenjohtaja Milja Seppälä iloitsee.

– Yhteiskunnallisissa yrityksissä tuotto palautuu takaisin toiminnan kehittämiseen tai yrityksen itsensä määrittelemään hyvään tarkoitukseen. Uniresta käyttää ison osan tuloksestaan opiskelijoiden hyvinvoinnin lisäämiseen ja yrityksen kehittämiseen. Yhteiskunnalliset yritykset tekevät näin hyvää oman liiketoimintansa kautta, kertoo Yhteiskunnallinen Yritys -merkin markkinointipäällikkö Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

Lue lisää Yhteiskunnallinen Yritys -merkistä täältä.

« Takaisin