Tohtoripromootio - valmistelupäivä

03.09.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Oulun yliopiston tohtoripromootio toukokuussa oli yksi Unirestan historian suurimpia yksittäisiä tilaisuuksia. Neljän vuoden välein järjestettävä juhla on luonteeltaan erittäin merkittävä niin juhlaväelle eli promotoitaville tohtoreille, koko yliopistolle ja ehdottomasti myös Unirestalle, sillä yrityksemme sai tänä vuonna ensimmäistä kertaa kunnian vastata juhlaillallisesta. Tapahtumapaikkana toimi Ritaharjun monitoimitalo ja vieraslistalla oli nimiä noin 520, joten tilaisuutta varten oli palkattu myös ulkopuolista työvoimaa keittiöön ja tarjoiluun. Ruokien esivalmistus aloitettiin hyvissä ajoin jo aiemmin samalla viikolla ja eritysruokavaliot suunniteltiin jokaiselle asiakkaille tarvittaessa henkilökohtaisesti.

Tilojen pystyttäminen promootioillallisen juhlakäyttöön vaati niin ikään pitkän ja perusteellisen valmistelun Unirestan henkilökunnalta. Työt polkaistiin vauhdilla käyntiin perjantai-iltapäivällä ja tilat puettiin juhlakuntoon alkaen lattian päällystämisestä, kattaukseen ja lautasliinojen taitteluun. Kahdeksan tuntia myöhemmin oli myös baari pystytetty ja noin 3000 viini-, samppanja- ja konjakkilasia kiillotettu. Talkoohenki oli korkealla huolimatta siitä että ulkona oli toukokuun ensimmäinen shortsikelipäivä, tarkemmin ajatellen henkilökunnan kesken saattoi aistia jopa hieman innostunutta jännitystä seuraavan illan koitoksesta! Promootioillallinen on arvokas tilaisuus ja hieno näytönpaikka myös Unirestan henkilökunnalle!

Alla vielä juhlaillallisen menu, jonka suunnitteli Unirestan oma Rôtisseur-keittiömestari Markku Partala.

Alkuruoka

Hummeriterriiniä
Paistettua kampasimpukkaa
Tillipistou

Pääruoka
Poron paahtopaistia
Punaviinikastiketta
Luomuhunajassa paistettuja juureksia

Jälkiruoka
Suklaamarkiisia
Kirsikkakastiketta

Tohtoripromootio osa 2 postauksessa lisää itse illan kulusta!

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.