06.05.2017  |  Kirjoittaja: Samira Fahim

Kevään juhlat tulossa ja tarjottavat vielä hukassa? Ei hätää, vilkaisepa tämä!

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
12.04.2017  |  Kirjoittaja: Samira Fahim

Anna meidän huolehtia kokkailusta ja istahda itse valmiiseen pöytään ihanalle pääsiäisbrunssillemme!

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
16.03.2017  |  Kirjoittaja: Samira Fahim

Kimmo kokkaa maanantaina avattavan H2O Keskustan kasvispainotteiset herkut

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
28.02.2017  |  Kirjoittaja: Samira Fahim

Tällä viikolla vietämme ravintoloissamme Suomi 100 vuotta -teemaviikkoa.

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
09.01.2017  |  Kirjoittaja: Samira Fahim

Käänny Hilikku Cateringin puoleen juhlia suunnitellessasi. Ja sitten vain nauti!

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
24.12.2016  |  Kirjoittaja: Samira Fahim

Toivotamme lämpimästi hyvää joulua!

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
28.11.2016  |  Kirjoittaja: Samira Fahim

Unirestan, H2O:n ja konditoriamme lahjakortit ovat mainio ja tykätty lahjaidea!

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
14.11.2016  |  Kirjoittaja: Samira Fahim

Terveiset rapia kuukausi sitten ovensa avanneesta Hilikusta! Kylläpä ensimmäinen kuukausi menikin hujauksessa! Seuraavaksi pääsetkin kurkistamaan, mitä kaikkea mainiota meillä on sinulle tarjolla!

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
30.09.2016  |  Kirjoittaja: Samira Fahim

Unirestan Lähiruokaviikolla tutustutaan muutamaan paikalliseen yhteistyökumppaniimme ja heidän lähiruokatuotteisiinsa. Esittelyviikon päättää oululainen Kotivara Oy.

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
29.09.2016  |  Kirjoittaja: Samira Fahim

Unirestan Lähiruokaviikolla tutustutaan muutamaan paikalliseen yhteistyökumppaniimme ja heidän lähiruokatuotteisiinsa. Tänään vuorossa on Kylmänen Food Oy.

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
28.09.2016  |  Kirjoittaja: Samira Fahim

Unirestan Lähiruokaviikolla tutustutaan muutamaan paikalliseen yhteistyökumppaniimme ja heidän lähiruokatuotteisiinsa. Nyt vuorossa on Hätälä Oy.

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
27.09.2016  |  Kirjoittaja: Samira Fahim

Unirestan Lähiruokaviikolla tutustutaan muutamaan paikalliseen yhteistyökumppaniimme ja heidän lähiruokatuotteisiinsa. Tänään vuorossa on Tervakankaan Peruna.

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
26.09.2016  |  Kirjoittaja: Samira Fahim

Unirestan Lähiruokaviikolla tutustutaan muutamaan paikalliseen yhteistyökumppaniimme ja heidän lähiruokatuotteisiinsa. Ensimmäisenä vuorossa on Pottumies Oy.

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
05.08.2016  |  Kirjoittaja: Samira Fahim

H2O Ideaparkin remontti etenee vauhdilla. Ennen avajaisia pääset kuitenkin jo kurkistamaan hieman kulisseihin!

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
27.04.2016  |  Kirjoittaja: Samira Fahim

Pääsin tässä taannoin seurailemaan Unirestan catering-keikkaa. Tulepa kaverikseni mukaan katsomaan, miltä tilaisuuden järkkääminen kulissien takana näytti!

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
13.04.2016  |  Kirjoittaja: Samira Fahim

“Kyllä minä olen lapsuuteni unelma-ammatissa. Niin ei muuten kovin moni voi sanoa”, tuumaa parrakas ja tatuoitu mies silmät loistaen.

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
17.03.2016  |  Kirjoittaja: Samira Fahim

Heippa hei! Olen Samira, 159 ja puoli pituussenttiä Unirestan uutta sosiaalisen median viestijää valmiina vinkkailemaan juuri sinulle kiinnostavista havainnoista ja kuulumisista ruokapatojen ja Paperikaupan hyllyjen välistä!

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
24.02.2016  |  Kirjoittaja: Siina Hietajärvi

Monelle yliopistolaiselle Kastari saattaa olla jo tuttu. Kastari sijaitsee Linnanmaan kampuksella hallintorakennuksessa. Tämän vuoden alusta se on Unirestan ainoa ravintola tällä kampuksella. Kastari on tavanomaisesti ollut hallintohenkilökunnan suosiossa, mutta tänä vuonna sen on löytänyt moni opiskelijakin.

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
14.12.2015  |  Kirjoittaja: Siina Hietajärvi

Kuten edellisestä blogista moni lukikin, Oulun Yliopisto on kilpailuttanut ravintolatoimintansa tänä vuonna. Uniresta oli mukana omalla tarjouksellaan, mutta ikävä kyllä emme selviytyneet tässä kisassa voittajana maaliin.

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
17.11.2015  |  Kirjoittaja: Siina Hietajärvi

Poikkeuksellisen lämmin marraskuu hellii meitä kaikkia tänä syksynä. Marraskuu on myös meillä Unirestalla jännittävää aikaa, sillä alkukuusta Uniresta on jättänyt tarjouksensa Yliopiston kilpailuttaessa ravintolatoimintansa.

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
19.10.2015  |  Kirjoittaja: Siina Hietajärvi

Käsi ylös kuinka moni teistä uusista opiskelijoista käy syömässä joka päivä jossain Unirestan ravintolassa? Nyt käsi ylös kuka oikeastaan tietää mikä Uniresta on.

Hyvää kotiruokaa opiskelijan kukkarolle sopivalla hinnalla. Uniresta on oululainen yritys jonka juuret ovat 60-luvulla, jolloin opiskelijan ravintoon ja ruokailuun alettiin kiinnittää huomiota. Vuonna 1962 perustettiin Ouluun ...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
24.08.2015  |  Kirjoittaja: Siina Hietajärvi

Jokos olette kuulleet Health to Organic cafe&delistä? Tuttavallisemmin H2O cafe&deli on uusi cafe&deli-konsepti joka tuo Ouluun tuulahduksen luomua.

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
16.06.2015  |  Kirjoittaja: Siina Hietajärvi

Kuten moni on jo saattanut huomatakin Kulttuuritalo Valveen Mintussa vaihtuu yrittäjä juhannuksen korvilla. Unirestan Minttu on monelle opiskelijalle tuttu ruokapaikka eikä vähintään siksi että Minttu on tarjonnut opiskelijoille mahdollisuuden ruokailla myös iltaisin ja viikonloppuna

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
18.05.2015  |  Kirjoittaja: Siina Hietajärvi

”Äitien tekemää ruokaa” Näin taisi julkistaa eräs suomalainen ruokayhtiö mainoksissaan. Tottahan se on, kodin sydän on keittiö ja äiti sen operaattori. Joka vuosi kuitenkin äitienpäivänä, äiti on se joka saa vapaapäivän kokkaamisesta ja leipomisesta. Äitienpäivää vietetään toukokuun toinen sunnuntai ja tänä vuonna äitienpäivää vietettiin aurinkoisissa merkeissä.

Äitejä juhlistetaan usei...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
27.04.2015  |  Kirjoittaja: Siina Hietajärvi

Kevät on aikaa kun lehdet silmuaa, aurinko paistaa ja ihmiset heräilevät talvihorroksesta. Kevät on myös aikaa jolloin tapahtuu kaikenlaista mukavaa. On pyhiä, lomia ja kaikennäköisiä juhlia. Myös Unirestalla pitää kiirettä: on World Kitchen viikkoa, Oulu Gaalaa, valmistujaisia ja juhlia joihin loihtia (linkki) tarjottavia. Keväällä on kieltämättä kiire, mutta kevät on myös mielentila.

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
06.04.2015  |  Kirjoittaja: Siina Hietajärvi

Pääsiäinen on aina rytmittänyt kevättä, etenkin opiskelijan näkökulmasta. Hiihtoloman jälkeen se on ensimmäinen pidempi loma jota opiskelija odottaa. Hienoa, hetki ilman tenttikirjoja ja yliopiston vilskettä! Pääsiäinen on tietysti myös monelle uskonnollisista vakaumuksista johtuen tärkeää aikaa. Monelle se on myös aikaa hyvän seuran ja hyvän ruuan parissa. Pääsiäinen on Suomessa perinteisesti ruokajuhlaa.

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
16.03.2015  |  Kirjoittaja: Siina Hietajärvi

Viikolla 12 Unirestan ravintoloissa vietetään yrttiviikkoa. Yrtit, etenkin tuoreet yrtit ovat viime vuosina kasvattaneet suosiota monissa keittiöissä ja nykyään tuoreita yrttejä löytyy myös monen opiskelijan ruokakorista makaronin ja tonnikalapurkin kyljestä. Tuoreilla yrteillä saa mahtavaa makua moneen perusruokaan: kun saksii basilikaa perusmakaronilaatikkoon, tulee uunista ulos italialaishenkinen makaronipaistos. Tuoreet yrtit ovat myös kaunis lisä keittiön sisustuksessa ja monelta löytyykin jo yrtin kasvatusruukku tai minikasvihuone.

Kommentteja (1)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
01.03.2015  |  Kirjoittaja: Siina Hietajärvi

”Hei vain ja saanen esitellä itseni”, näinhän sitä yleensä sanotaan kun tavataan ensimmäisen kerran. Osa varmaan on huomannut että edellisen blogikirjoituksen myötä kirjoittajan nimi on vaihtunut ja tässä välissä onkin hyvä esitellä että kuka puikkoihin oikein hyppäsi.

Kommentteja (2)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
13.02.2015  |  Kirjoittaja: Siina Hietajärvi

Tänä vuonna Restapäivät järjestettiin Helmikuun toisella viikolla

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
17.12.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Joulukuu on Musiikkikeskuksen Preludissa vuoden kiireisintä aikaa. Joulunalusviikot ovat täyteen bookattuja yksityistilaisuuksien ja joulukonserttien merkeissä. Täyden palvelun Preludi on tunnelmaltaan arvokas ja sopii hyvin edustus- ja juhlatilaisuuksiin.

Preludin kapasiteetti antaa mahdollisuudet monen tyyppisten ja kokoisten tilaisuuksien järjestämiselle. Parhaimmillaan vieraita voi ...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
10.12.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Tänään keskiviikkona Unirestan ravintoloissa saadaan jouluaterian myötä ensikosketus nopeasti lähestyvään juhlaan. Todellisten jouluruokien ystävien kannattaa suunnata ensi viikolla myös Preludin perinteiseen joulubuffetiin, jossa on mahdollista päästä nauttimaan perinteisen lanttu- ja porkkanalaatikon lisäksi laajempi kattaus uutta ja vanhaa yhdisteleviä jouluherkkuja. Preludi on koristeltu ka...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
01.12.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Ravintolatyöntekijä Niina Mykylä-Ek on vastuussa Unirestan pienimmän toimipisteen Apajankahvilan päivittäisestä arjesta ja on myös paikan ainoa työntekijä. Apajankahvila sijaitsee yliopiston arkkitehtuurin osastolla Oulun ydinkeskustassa ja siellä tarjoillaan päivittäin lounasta 70-95 asiakkaalle. Niinan työtehtävät sisältävät luonnollisesti kaikki mahdolliset ja mahdottomat lounaskahvilan arke...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
25.11.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Aasia-teemaviikko on ollut tämän viikon ajan näkyvästi ja maistuvasti esillä Unirestan ravintoloissa. Lisää potkua annoksiin on voinut annostella maustepöydästä. Maanantain makumaailmaa sävytti viikon alkajaisiksi Vanillassa saamani aasialainen merilevä snack. Jännittävä kokemus ja poikkeavuuteensa nähden luullakseni todella aasialaista! Noh, ei siitä ehkä ihan suklaapatukan korvaajaksi ole tul...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
19.11.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Ensi viikolla Uniresta piristää marraskuista arkea tuomalla luoksesi Aasian herkut. Luvassa on Aasia-painotteinen lounasmenu ja teema näkyy myös kahvilatuotteiden puolella. Linjastoruoka on tavallisesti melko miedosti maustettua, mutta koko ensi viikon ajan annoksia on mahdollisuus tuunata oman mielensä mukaan niin tuliseksi ja säväyttäväksi kuin mieli tekee. Aasialaisen makumaailman tavoittami...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
10.11.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

ANTAA KUULUA!

Vielä tämä viikko aikaa kaivella hampaankolosta kaikki hyvät ja huonot kokemukset ja antaa Unirestalle palautetta asiakastyytyväisyyskyselyn kautta. Uniresta haluaa kuulla mielipiteesi palvelun laadusta, ruuan mausta, ravintoloiden siisteydestä, leipävalikoimasta, vaihtuvista teemaviikoista tai mistä tahansa muuta, mitä mieleesi juolahtaa..

Kätevimmin pääset täyttä...

Kommentteja (1)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
01.11.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Jarmo Väänänen on Unirestan tuotekehityspäällikkö, jonka päätoiminen tehtävä on Unirestan ruokalistojen suunnittelu. Jarmolla on kokemusta alalta jo 16-vuotiaasta saakka ja Unirestalle hän hakeutui töihin vuonna 2011. Aiemmin hän on tehnyt uraa suurtalouskeittiöpuolella suurissa ravintolayrityksissä. Jarmo on yksi Unirestan palveluksessa toimivista Rôtisseur-käätyjen haltijoista. Jarmo siirtyi ...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
27.10.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Tällä viikolla Unirestan toimipisteissä tapahtuu yhtä jos toista. Lähestyviä Restapäiviä varten lämmitellään jo alkuviikosta Halloween-teeman merkeissä. Tämä oli huomattavissa ravintoloissa ympäri Linnamaan kampusta, missä ravintoloiden somistamisessa oltiin pistetty parasta. Vaikutuksen tekivät erityisesti aidot kurpitsat, jotka oli kaiverrettu perinteiseen tyyliin sopivasti. Ruokalastalle tie...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
22.10.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Ensi viikolla Unirestan ravintoloissa vietetään 29.-31.10. keskiviikosta perjantaihin historian toisia Restapäiviä! Restapäivät tunnustavat porkkanan oranssia väriä ja Unirestan oman porkkanan voi myös bongata Respäivien hulinasta.

Huhujen mukaan tulossa on jälleen lukuisia päivittäin vaihtuvia tarjouksia sekä tietysti TexMex Buffet!!!

TexMex Buffetista pääsee n...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
15.10.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Kuluvalla viikolla vietetään Oulun yliopiston ylioppilaskunnan organisoimaa Kehitysyhteistyöviikkoa (#kehyviikko). Teeman merkeissä esille on nostettu myös Reilu kauppa, jonka kautta jokainen voi arkipäivän askareissaan olla mukana tekemässä hyvää. Uniresta oli mukana tiistaina järjestetyssä kahvin maistatuksessa sponssaamassa Reilun kaupan kahvit OYY:n ständille. Paikanpäällä Reilun kaupan aja...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
08.10.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Tiistaina yliopiston rehtori Lauri Lajunen avasi järjestyksessään 7. hyvinvointiviikon, jonka puitteissa kampuksella oli monenlaisia fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen liittyviä pisteitä ja näytteilleasettajia.

Unirestan rooli ruumiin ravitsemisessa on kiistaton jokaisen yliopistolla päivänsä viettävän elämässä. Uniresta näkee, että ruuan terveellisyys on tärkeä osa ihmi...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
01.10.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Tuula Simuna työskentelee yliopistolla Aularavintolassa jo seitsemättätoista vuotta. Tuulan työnkuva on yksi niistä näkymättömistä tehtävistä, joiden olemassaoloon ja sujuvuuteen ei tavallinen asiakas kiinnitä huomiota, ellei jokin mene pieleen. Tuula huolehtii, että Aularavintolan asiahuolto pelaa kiireisimpinäkin aikoina ja asiakkaille riittää puhtaita lautasia ja laseja.

Tuula on se ...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
24.09.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Laadun varmistaminen ja jatkuva parantaminen on yksi Unirestan toiminnan tärkeimpiä tavoitteita. Tämän vuoksi laatuasioihin paneudutaan ja panostetaan järjestelmällisesti. Tänä syksynä Unirestalle myönnettiin yleinen laatusertifikaatti, jonka saamista on edeltänyt pitkä projekti laatujärjestelmän luomiseksi. Projektin aikana koko Unirestan toiminta on käyty läpi järjestelmällisesti ja kriittise...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
16.09.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Tuoreiden yrttien tuoksu muistuttaa itselleni mieleen menneen kesän ja kiireettömät lounaskokkailut isovanhempieni mökillä. Konstailematon mökkiruoka ei valmistu ilman vierailua mummon rehevällä yrttimaalla. Tuntuukin kuin kesää olisi vielä hippunen jäljellä, sillä monet kesäiset yrtit löytyvät tällä viikolla Unirestan ravintoloista, joissa vietetään yrttiviikkoa.

Yrtit ovat oiva tapa l...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
10.09.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Syksyn alkuun kuuluu arkeen paluu ja uuden alun juhlistaminen. Yliopiston avajaisviikkoa on vietetty monenlaisten tapahtumien merkeissä ja Uniresta on ollut osaltaan mukana tapahtumien keskipisteessä.

Kuten toimenkuvaan kuuluu, Uniresta on ollut mukana pitämässä huolta, että ruokahuolto pelaa myös juhlahumussa. Maanantaina Rotuaarille vietettiin virallista avajaisjuhlaa, jossa Uniresta ...

Kommentteja (1)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
01.09.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Ravintolapäällikkö Minna Gehörille tulee syyskuun alussa täyteen tasan neljä vuotta unirestalaisena. Samaan aikaan hänellä on syytä juhlia myös toista ammatillista merkkitapahtumaan, sillä elokuussa hänelle myönnettiin ravintola-alan ammattilaisten arvostetut Rôtisseur-käädyt. Käätyjen saamisen ehtona on vankka ammattitaito ja vuosien työkokemus.

Ennen Unirestalle tuloaan Minna työskent...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
01.08.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Sirpa Majala työskentelee lääketieteellisen tiedekunnan kampuksella sijaitsevassa Pruxiksessa, jossa hän on ollut töissä yhtäjaksoisesti jo 16 vuoden ajan. Tällä hetkellä ravintolassa on 2 työntekijää, joten Sirpan työnkuva ravintolasalin puolella sisältävät kaikki ravintolan arjen pyörittämiseen liittyvät tehtävät.

Päivittäin Pruxiksessa käy noin 300 asiakasta ja Sirpa nauttiikin erity...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
01.07.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Heinäkuun ensimmäinen päivä antoi vihdoin viitteitä käsillä olevasta kesästä auringon ja lämpimän sään merkeissä. Lähestyvää kesälomaani malttamattomana odotellen en voinut vastustaa kiusausta poistua gradukirjojen ääreltä aurinkoon ja oikeaan kesäsäähän. Kaupungin vilskeestä päätellen moni muukin työläinen ja lomalainen oli tehnyt samoin!

Lounastauolla suuntasin Vanillaan ja päätin tes...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
02.06.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Jari Latvala työskentelee Unirestalla kiertävänä kokkina. Hän vaihtaa ”työpaikkaa” aina tarpeen tullen ja tuurausten välissä asemapaikkana toimii Julinia. Jarin työ vaatii päivittäistä mukautumista uusiin tilanteisiin sekä työympäristöihin ja –kavereihin. Nämä seikat ovat myös asioita jotka tekevät hänen työstä erityisen mielenkiintoista ja antoisaa. Useassa eri ravintolassa ja tehtävissä työsk...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
28.05.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Hip hei, kesä on jo antanut lupaavia merkkejä itsestään. Juliniassa on myös päästy nauttimaan ensimmäisistä terassikeleistä auringon helliessä viime viikolla. Mikäs sen mukavampaa kuin nauttia maittava lounas ulkoilmassa koulu- tai työpäivän lomassa.

Helatorstain myötä suurin osa Unirestan ravintoloista siirtyy tai on siirtynyt noudattamaan kesäaukioloaikoja.

Koko kesän palvelev...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
25.05.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Lauantaina 24.5. juostiin Oulun Terwamaraton ja Terwahölkkä. Unirestan paidoissa 10 km hölkkään osallistui reipas 5 naisen porukka. Päivä antoi parastaan, sillä aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja sadat Raatin stadionille kokoontuneet ihmiset loivat aidon urheilujuhlan tunnun. Tunnelmasta osaltaan vastasivat myös Teekkaritorvet, jotka viihdyttivät kisayleisöä.

Hölkkäsarjan starttipy...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
12.05.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Keväällä ja kesällä on ihanaa juhlistaa suurempia ja pienempiä tapahtumia. Yksi juhlan tärkein osa on tarjoilu ja siihen myös panostetaan vuosi vuodelta yhä enemmän. Unirestan kondiittori Sampo Kotajärvi kertoo, että kokki- ja leivontaohjelmien sekä blogien kautta tietoisuus ja taso konditoria-alalla ovat nousseet aivan uudelle tasolle. Kysyntää myös riittää ja Sampo suositteleekin tilauksen te...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
05.05.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Äitienpäivä lähestyy! Omassa perheessäni tämä keväinen sunnuntai on usein tapana viettää herkutellen ja yhteistä aikaa vaalien. Viime vuonna varasimme hyvissä ajoin pöydän Madetojan salin äitienpäivä lounaalta, mikä osoittautui loistavaksi valinnaksi.

Tänäkin vuonna menun lukemiseen menee pieni tovi ja poimin mieleeni jo useamman herkkuruokalajin. Erityisesti katkarapu skagen ja lime-in...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
02.05.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Tällä hetkellä Snellmaniassa työskentelevä Fani, oikealta nimeltään Nguyen Thi Phan, on työskennellyt 6 vuoden aikana seitsemässä eri Unirestan toimipisteessä. Hänen varsinainen "kotipaikkansa" on Aularavintola, mutta nyt Fani on lainassa Snellmaniassa. Fani kertoo pitävänsä eri ravintoloissa työskentelystä ja pyrkivänsä aina sopeutumaan kunkin paikan tavoille. Hänen mielestään kaikki työtehtäv...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
23.04.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Lähestyvän vapun suunnittelu alkaa olla jo kovasti ajankohtainen asia ja yksi iloisen juhlan tärkeimmistä asioista on asianmukaisesta tarjoilusta huolehtiminen. Tulevaa vappua miettiessäni mieleen nousi viimevuotinen vapun päivä, jolloin päädyimme pitämään paljon suunnittelua ja vaivaa vaatineen piknikkimme sisätiloissa. Syynä oli tietysti kylmä ja erittäin tuulinen sää, joka olisi varmasti vie...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
15.04.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Tuirassa Oulujoen suistossa sijaitsee upea Villa Lipporanta, jossa vietettiin viime viikolla ainejärjestöjen edustajille suunnattua iltapäivää hyvän ruuan, juoman ja musiikin merkeissä. Uniresta haluaa tehdä läheistä yhteistyötä opiskelijoiden kanssa ja kutsui siksi kevään kunniaksi ainejärjestöjen edustajia tutustumaan Villa Lipporannan huvilalle. Villa Lipporannan arvokas miljöö ja loistava s...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
08.04.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Viime viikolla Unirestan ravintoloissa aktivoitiin makuaistia My World Kitchen –teemaviikon merkeissä. Päivittäin ruokalistalla vaihteli maihin ja maanosiin perustuvat ruokateemat. Omaksi suosikikseni nousi kenties torstain intialainen tandoorikala. My World Kitchen teemaviikon kunniaksi päätin käydä testaamassa myös mongolialaisen pöydän, joka on tarjolla Juliniassa joka viikko maanantaista ke...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
01.04.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Henkilöstökoordinaattori Iina Hand on yksi Unirestan hallintonpuolella työskentelevistä henkilöistä. Iina tuli Unirestalle palkanlaskijaksi huhtikuussa 2011, mutta sittemmin työnkuvaa ja nimikettä on muutettu koskemaan palkkojen lisäksi myös muut henkilöstöasiat. Palkanlaskijan työ on erittäin sitovaa ja kuukaudessa Iinalla on keskimäärin yksi viikko, jolloin palkkoja ei ole menossa maksuun.

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
26.03.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Sämpyläntuoksuinen tervehdys Unirestan omasta leipomosta! Olen herännyt tänään ”super-aikaisin” tapaamaan Unirestan leipuria Mirjamia ja tutustumaan leipomotuotteiden valmistukseen. Mirjamin leipomossa on jo täysi tohina ja vilske päällä. Aulakahvion vitriinit pursuavat tämän vuorokauden puolella valmistettuja tuoreita leivonnaisia. Nopeasti käy ilmi, että Mirjamin työpäivä on alkanut tänään kl...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
18.03.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Perjantai - tuo viikon kohokohta – on aina loistava hetki poiketa rutiineista. Tällä kertaa valitsimme ystävieni kanssa tavallisen linjastolounaan sijaan Discuksen erikoisherkut. Aina perjantaisin Discus tarjoilee tavallisten pitsa- ja kebab-annosten lisäksi Hot Wingsejä. Tilasimme tavallisen pitsan (savuporo, ananas & aurajuusto), sisäänleivotun Diszone pitsan (jauheliha, paprika, salaatti, pu...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
12.03.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Tiistaisena aamuna Juliniassa on pannu kuumana jo aamuvarhaisesta kun Mirja ja Make työstävät 1000 kpl kasvispihvisatsia. Oman keittiön pihvien paistamiseen tulee varata aikaa useita tunteja ja valmistus saatetaan aloittaa jo edellisenä päivänä.

Ravintoloiden ryhmäpäällikkö Henna Antila kertoo omavalmistusasteen olevan pitkällä aikavälillä jopa 90 %! Omavalmistustuotteet ovat ruokalisto...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
03.03.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Kiireisimpäänkin lounasaikaan Julinian kassalla aina ystävällisesti palveleva Eira Huusko on tällä hetkellä Unirestan pitkäaikaisin työntekijä. Palvelusvuosia hänellä on takanaan huimat 42 vuotta! Eira aloitti 10.2.1972 Ravintola Rauhalassa Mannenkadulla. Muutaman vuoden päästä Eira siirtyi Linnanmaalle silloiseen ravintola numero kakkoseen eli Discukseen. 70-luvulla opiskelijoiden suosikkiruok...

Kommentteja (1)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
24.02.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Tällä viikolla 24.-28.2.2014 vietetään Unirestan ravintoloissa yrttiviikkoa. Teemaviikon ideana on nostaa esille mausteyrttien monipuolisuutta ja kannustaa ihmisiä kokeilemaan eri makuja. Yrteillä on helppo luoda vaihtelua päivittäiseen makumaailmaan ja hyvin maustettu ruoka kaipaa myös vähemmän suolaa. Ruuanvalmistuksessa yrttejä voi käyttää kastikkeiden, keittojen, pataruokien ja salaatinkast...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
17.02.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Talouden suhdanteiden vaihtelut ja kannattavuuden realiteetit ovat tuoneet omat vaikutuksensa Unirestakin toimintaa ja vuoden 2013 lopulla käynnistettiin yhteistoimintaneuvottelut tilanteen sopeuttamiseksi. YT-prosessi saatiin loppuun helmikuun alussa ja tästä seuraavat organisaatiomuutokset astuvat voimaan 1.4.2014. Kävin tapaamassa toimitusjohtaja Kaija-Liisaa ja ottamassa selvää tilanteen ta...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
13.02.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Aularavintola Wokkipajassa työskentelee ravintolakokki Pasi Parkkinen, jolla on vajaat viisi vuotta kokemusta Uniresta leivistä. Ravintola-alan ammattilaisen ura houkutteli Pasia jo yläasteella, mutta koska kaikki muutkin tuntuivat suuntaavan samalle alalla, Pasi päättikin suunnata lukioon. Armeijan jälkeen ajatus kokin ammatista houkutteli edelleen ja Pasi hakeutui alan opiskeluiden pariin. Ko...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
06.02.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Keskiviikkona 5.2.2014 polkaistiin käyntiin Unirestan ensimmäiset ja odotetut Restapäivät! Mielenkiintoa ja innostusta kampanjaa kohtaa oli aistittavissa asiakkaiden parissa jo viime viikolla, kun ensimmäiset mainokset ilmestyivät ravintoloihin. Nyt oli aika lunastaa odotukset!

Restapäivien pirteän oranssi värimaailma oli otettu haltuun kauttaaltaan ja henkilökuntakin oli sonnustautunut...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
30.01.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Ensi viikolla 5.-7.2.2014 toteutetaan Unirestan historian ensimmäiset Restapäivät. Kuten Restapäivien iskulause ”Nyt ei tarvi nuukailla” lupailee, ideana on tarjota houkuttelevia tarjouksia Hullujen päivien, Mammuttimarkkinoiden tai Sikapäivien tapaan.

Päivittäin on luvassa yllätystarjouksia ja kylkiäisiä lounaan ostajille. Lisäksi ruokailijoiden kannattaa tarkistaa astioiden palautukse...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
20.01.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Lauantaina 18.1.2014 pidettiin yliopiston tiloissa yksi Unirestan kolmesta vuotuisesta henkilöstön koulutuspäivästä. Säännölliset koulutukset ovat osa Unirestan panostusta henkilökunnan osaamiseen ja ammattitaitoon. Tämänkertaisen koulutuspäivän ohjelma sisälsi paljon painavaa asiaa ja vastapainoksi rennompia ohjelmanumeroita. Koko henkilökunnan kokoaminen yhteen on tärkeää myös työyhteisön yht...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
13.01.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Uusi vuosi 2014 tuo tullessaan uudistuksen Unirestan lounaslistoihin. Vuoden alusta on otettu käyttöön uusi 8 vko kiertävä ruokalista, aiemman 6 vko kierron sijaan. Uudistus saattaa äkkiseltään kuulostaa siltä, että jatkossa vaihtelevuutta on vähemmän, mutta esimerkiksi teema-viikkoja, kuten suuren suosion saavuttanut Asian Cuisine, on tarkoitus järjestää useammin. Asiakastoiveiden perusteella ...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
02.01.2014  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Kokki Arto Junka työskentelee Julinian keskuskeittiöllä ja on yksi niistä henkilöistä, joka vastuulla on noin 2000 päivittäistä lounasannosta. Unirestalla Arto on työskennellyt vuodesta 2009, jolloin hän aloitti uransa Vanillassa. Uran alku oli Artolle poikkeuksellista ja jännittävää aikaa, sillä hän oli perustamassa ravintola Preludia Madetojan salilla. Yhä elävänä muistissa ovat hetket, kun k...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
16.12.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Ravintola Preludin joulubuffet Madetojan salilla tarjoaa maittavien jouluruokien lisäksi myös aimo annoksen joulun tunnelmaa. Aloitin tämän viimeisin joulua edeltävän viikon ja joulun aikaan virittäytymisen lounastamalla Preludissa. Madetojan salin miljöö on jo itsessään tavallisuudesta poikkeava ja saa nousemaan arjen yläpuolelle. Lisäksi juhlavaan tunnelmaan pääsemistä siivittivät konservator...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
09.12.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Yliopiston kansainvälisessä ympäristössä pyörii paljon muualta Suomeen tulleita ihmisiä. Pelkästään vaihto-opiskelijoita tulee vuosittain noin 500 (lähde: Yliopiston nettisivut). Nyt kun syyslukukausi lähenee loppuaan, päätin käydä haastattelemassa muutamaa kansainvälistä opiskelijaa ja kysellä heidän kokemuksiaan Unirestan palveluista ja...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
01.12.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Ravintola Julinian kokki Markku Partala on yksi arvostetun Rôtisseur paistinkääntäjä-arvonimen haltija. Arvonimen historia ulottuu 1200-luvulle, jolloin se sai alkunsa Ranskan kuninkaan toimesta. Nykyään paistinkääntäjä –nimitys on kansainvälisesti kunnioitettu tunnustus ammattitaidosta ja uralla ansioitumisesta. Paistinkääntäjä-yhdistyksellä on myös olennainen rooli ammattitaidon ylläpitämises...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
27.11.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Muutama viikko sitten yliopiston opiskelijoille lähetettiin kysely liittyen Unirestan tarjoamaan kasvisruokaan. Kyselyn toteutti OYY:n ympäristöjaosto, joka myös käsitteli ja luovutti palautteen Unirestalle. Arvokasta palautetta kertyi huima määrä ja kaiken kaikkiaan vastauksia annettiin 254 kpl. Palautteen läpikäynnin tiimoilta järjestettiin keskiviikkona 27.11. ympäristöjaoston kokous, jossa ...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
26.11.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Joko sinulle tulee Unirestan kuukausittainen uutiskirje? Uutiskirje on hiljattain lanseerattu uusi tiedonvälityksen kanava, jonka kautta voit saada ajankohtaista informaatiota suoraan sähköpostiisi. Kirjeen voit tilata TÄSTÄ LINKISTÄ tai tämän sivun yläreunasta olevasta lin...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
20.11.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Perjantai on yksi viikon parhaista päivistä ja lähestyvän viikonlopun fiilistä ei voita mikään. Työntäyteisen viikon jälkeen on usein mukava vaihtaa vapaalle, nähdä ystäviä ja rentoutua herkkujen kera. Viime perjantaina pistäydyin yliopiston Aulakahviossa Perjantaitorilla hankkimassa pientä purtavaa viikonlopun varalle.

Perjantaitori järjestetään joka perjantaiaamu ja tuotteet tulevat t...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
14.11.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Julinian Herkkukeitaan asiakkaat ovat reilun viikon ajan saaneet huomata, että vakiokokki Kimmoa ei enää näy eikä kuulu. Kimmo Kanniainen ehti työskennellä Juliniassa reilut kymmenen vuotta, minkä aikana hänen nimensäkin sai asiakaskunnan puheissa etuliitteen Julinian Kimmo. Ja onpa joku perustanut Julinian Kimmolle Facebookiin omat fanisivutkin. Toistaiseksi sivut näyttävät olevan pystyssä, va...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
11.11.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Perjantaina 8.11.2013 vietettiin kansallista Nenäpäivää ja Uniresta oli ensimmäistä kertaa mukana kampanjassa. Varoja hyväntekeväisyyteen kerättiin myymällä Nenäpäivä-munkkeja, joiden tuotosta osa lahjoitetaan Nenäpäivä-keräykseen. Perjantai-aamuna Satu ja Henna jalkautuivat munkinmyyntivaununsa kanssa yliopiston käytäville ja tietysti asianmukaisesti punaisiin neniin sonnustautuneena. Nenäpäiv...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
04.11.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Ravintola Snellmanian työntekijältä Tuula Majavalta haastattelu kuukauden unirestalainen –palstaa varten käy kuin vanhalta tekijältä. Vuosien varrella häntä on haastateltu niin Kalevaan, Oulu-lehteen kuin Ylkkäriinkin. Tuula onkin ilmeisen helposti lähestyttävä ihminen ja hänen iloista tarinointia kuunnellessa käy pian selväksi, miksi hän on 30:n Unirestalla vietetyn vuoden aikana ehtinyt tehdä...

Kommentteja (6)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
29.10.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Arkisen yliopistopistopäivän aloitus sai minun ja opiskelukavereideni mielessä kokonaan uuden merkityksen, kun eräänä aamuna raahauduimme paikalle hieman tavallista aikaisemmin ja suunnistimme Ravintola Julinian runsaalle aamupalalle. Testi aamuna on tarjolla useaa eri leikkelettä ja juustoa, kananmunia sekä raikkaampaa vihannespuolta. Lisäksi hintaan kuuluu puuro tai mysli täyteläisten marmela...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
22.10.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Toppilan lämpövoimalan kupeessa, Terva-Toppilan kartanon mailla sijaitsee usean rakennuksen alalle levittäytyvä saunamaailma. Paikalle saavuttaessa kartanon koivukujan päästä kaarretaan oikealle ja pian kulkija huomaa metsän siimekseen johtavat valaistut vanhat junan raiteet, jotka toimivat lopullisena viitoituksena perille saunamaailmaan. Pääsin vierailemaan Terva-Toppilan saunamaailmassa Unir...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
15.10.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Synkkien syysiltojen piristykseksi kaipaa toisinaan pientä luksusta siivittämään vuoden pimeintä aikaa. Ystäväni saapui ihanalle yllätysvierailulle Helsingistä ja haasteenamme oli löytää ohjelmaa arki-illalle. Päätimme mennä Oulu Sinfonian klassisen musiikin konserttiin Madetojan salilla. Illan tarkoituksena oli tarjota pieni retki arjen yläpuolelle, joten halusimme tehdä illastamme täydellisen...

Kommentteja (1)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
07.10.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Maanantaina 7.10.2013 vietettiin uudistuneen ravintola Snellmanian virallisia avajaisia. Sen kunniaksi Unirestan touhukkaat Hennat Antila ja Åman ovat tarjoilemassa lounasasiakkaille jälkiruuaksi omenapiirakkaa ja vaniljakastiketta kahvin/teen kera. Snellmania on remontoitu puoli vuotta kestäneen remontin aikana perusteellisesti lattiasta kattoon ja ravintola oli auki ensi kertaa 3.10. Asiakkaa...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
01.10.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Aularavintolan apulaisravintolapäällikköllä Joni Kamusella on reipas kädenpuristus, vaikka tapaamme klo 7 perjantaiaamuna. Jonin työpäivät alkavatkin anivarhain aamupuuron keittämisellä ja smoothieiden valmistamisella, jotta Aularavintolassa olisi tarjottavaa heti aamutuimaan. Virkaiältään Joni kuuluu Unirestan nuorempaan sukupolveen, mutta hän on takuulla yksi Uniresta-uransa nuorimpana aloitt...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
25.09.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Syyskuun viimeisellä viikolla 23.-27.9. vietettävä Ilmastoreilun ruuan viikko antaa hyvän syyn pohtia Unirestan mahdollisuuksia kestävän kehityksen edistämiseen. Ilmastoreilu ruoka tarkoittaa ruuantuotannon yhteydessä syntyvän ympäristökuormituksen huomioimista ja minimoimista ateriakokonaisuuksia suunniteltaessa. Ilmastoreilu ruoka on laaja kokonaisuus, joka kattaa tuotannon ja toimitusketjun ...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
20.09.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Lauantai aamuna monen opiskelijan mieli halajaa maukkaalle brunssille keräämään voimia ja puimaan menneen viikon tapahtumia. Päätimme ystävieni kanssa katsastaa kahvila Mintun tarjonnan Valveella, sillä se ainoa lauantaisin avoinna oleva opiskelijaravintola keskustan alueella. Sijainti aivan kauppojen tuntumassa on loistava ja tarjoaa tilaisuuden esimerkiksi shoppailukierroksen jälkeiselle heng...

Kommentteja (1)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
17.09.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Maanantaina 9.9.2013 oli aika polkaista uusi lukuvuosi 2013-2014 käyntiin virallisin menoin. Unirestalla oli luonnollisesti myös aihetta juhlaan, sillä akateeminen kalenteri rytmittää vahvasti myös yrityksen toimintaa. Tänä vuonna oli toinen kerta, kun Uniresta tarjoili Rotuaarilla hernekeittoa avajaisjuhlakansalle samaan aikaan, kun Rotuaarin lavalla oli erinäistä avajaisohjelmaa ja viihdykett...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
04.09.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Ravintola Datanian ravintolavastaava Raili Kolehmainen on edelleen töissä ensimmäisessä työpaikassaan, johon hän pääsi Ivalon emäntäkoulusta valmistuttuaan. Kaiken kaikkiaan Raili on palvellut Unirestan leivissä lähes 38 vuotta, sisältäen muutaman vuoden hoitovapaalla, mikä on vähintäänkin kunnioitusta herättävä saavutus. Vuosien varrella Raili on ehtinyt nähdä yrityksen monet vaiheet, asiakask...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
03.09.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Varsinaisena tapahtumapäivänä lauantaina, henkilökunnan työrupeama alkoi 3 tuntia ennen vieraiden saapumista. Suurin osa valmisteluajasta käytettiin tarjoilun harjoitteluun. Tarjoilijoita oli yhtä monta kuin pöytiäkin, siis 33, ja tarjoilijoille annettiin henkilökohtaiset tarjoilijanumerot ja myös pysytellä numerojärjestyksessä koko tarjoilun ajan. Näin varmistettiin, että kaikki juhlavieraat s...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
03.09.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Oulun yliopiston tohtoripromootio toukokuussa oli yksi Unirestan historian suurimpia yksittäisiä tilaisuuksia. Neljän vuoden välein järjestettävä juhla on luonteeltaan erittäin merkittävä niin juhlaväelle eli promotoitaville tohtoreille, koko yliopistolle ja ehdottomasti myös Unirestalle, sillä yrityksemme sai tänä vuonna ensimmäistä kertaa kunnian vastata juhlaillallisesta. Tapahtumapaikkana t...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
06.08.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Vanillan ravintolapäälliköllä Kirsi Pesosella on takanaan huima lähes 20 vuoden ura Unirestan palveluksessa. Ikimuistoisinta hetkeä vuosien varrelta ei tarvitse kauaa pähkäillä; se on ehdottomasti Kastarissa pidetty EU-kokous, jossa Kirsi vastasi tarjoilun organisoinnista ja toteutuksesta. Mieleenpainuva oli myös maaherran vastaanotto, joka poiki Kirsille henkilökohtaisen kutsun samaiselle illa...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
01.07.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Business Oulun järjestämä Juhlavuoden Oulu Gaala ja sen tarjoiluista huolehtiminen oli yksi Unirestan juhlapalvelujen suurimpia näytönpaikkoja tänä keväänä. Business Oulu on osa Capital of Northern Scandinavia hanketta, joka kokoaa yhteen kaikki Oulun alueen merkittävimmät elinkeinoelämän toimijat, minkä vuoksi tapahtuman oli Unirestalle erityinen näytönpaikka. Muutama päivä ennen h-hetkeä kävi...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
20.06.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Aurinkoiset terveiset Vanillan kesälounaalta! Kuten varmaan monet ovat huomanneetkin, useimmat Unirestan ravintolat ovat enemmän tai vähemmän suljettuina kesän ajan. Täytyy myöntää, että ravintola-agentinkin täytyi tutkia erittäin vaihtelevia aukioloaikoja melko huolella, mutta yksi asia on varma: Vanillasta saa herkullista lounasta läpi kesän! Heinäkuun ajan Vanilla palvelee klo 8-14 jokaisena...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
04.06.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Eräänä kesäisenä iltapäivänä tapasin yhden Unirestan nuorimmista työntekijöistä, 24-vuotiaan leipurin Laura Myllylän, joka on työskennellyt Unirestalla vajaat 2 vuotta. Lauran työnkuvaan kuuluu pääasiassa konditoriatuotteiden valmistaminen Snellmanian yhteydessä sijaitsevassa erillisessä ”leipomossa”. Päivittäin Laura valmistaa suolaisia ja makeita leivonnaisia yksilöllisiin asiakastilaisuuksii...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
03.06.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Näin kesän kekkereiden alla päätin testata kuinka Unirestan juhlapalvelu handlaa pitopalvelupuolen. Muutimme juuri kämppikseni kanssa unelma-asuntoon Oulun parhaalle paikalle, joten mikäpä olisikaan ollut parempi syy pitää pienet pirskeet! Vieraiden määrän vuoksi ulkopuolinen apu tarjoilun suhteen oli enemmän kuin tervetullutta.

Kommentteja (2)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös
07.05.2013  |  Kirjoittaja: Sari Köykkä

Kahvila Mintun kokki Riikka Meskanen saa kunnia olla blogihistorian ensimmäinen kuukauden unirestalainen. Tapasin Riikan kahvikuppillisen ja kampanisun ääressä Kahvila Mintussa, missä tarinoimme hieman Riikan vaiheista Unirestan palveluksessa. Riikalla on takanaan jo 6 vuoden ura Unirestan palveluksessa ja kuulostaa siltä, että vielä on runsaasti vuosia myös edessäpäin. Aiemmin Riikka työskente...

Kommentteja (0)  |  Lue koko artikkeli Takaisin ylös

Ravintola-agentti

Ravintola-agentti tutkii suurennuslasin kanssa kaikkea, mikä liittyy Unirestaan ja sen asiakkaisiin.